Nouă teorie a propagandei ruse: Europenii susțin Ucraina de ciudă că au fost învinși de Rusia de-a lungul secolelor / Cum e menționată România (VIDEO)

Nouă teorie a propagandei ruse: Europenii susțin Ucraina de ciudă că au fost învinși de Rusia de-a lungul secolelor / Cum e menționată România (VIDEO)
Propaganda rusă. Captură Video: Francis Scarr / Twitter

Nouă teorie a propagandei ruse. Prezentatorul TV Dmitri Kiseliov, poreclit „cel mai toxic propagandist al Kremlinului”, a afirmat că europenii susțin Ucraina, fiind supărați din cauza înfrângerilor pe care le-au suferit în fața Rusiei de-a lungul secolelor. Kiseliov nu face nicio referire, de exemplu, la sprijinul pe care rușii l-au avut din partea britanicilor în lupta contra lui Napoleon și nici nu precizează că Armata Roșie a reușit să învingă trupele naziste doar grație ajutorului american masiv. Propagandistul a invocat și România în discursul său.

Cum explică propaganda rusă ajutorul dat de europeni Ucrainei

„Țările occidentale încă sunt incapabile să ne ierte pentru înfrângerile pe care le-au suferit în campanii împotriva Rusiei”, a spus Dmitri Kiseliov, potrivit HotNews.

Probabil referindu-se la decizia Suediei de a se alătura NATO, după decenii de neutralitate militară, propagandistul rus a spus: „Suedezii nu ne iartă pentru umilirea armatei [regelui] Carol al XII la Bătălia de la Poltava iar acum ei cer terminarea Rusiei tocmai din cauza Poltava. Dar ei n-au curajul să lupte ei așa că au găsit unii neghiobi în Ucraina să lupte cu Rusia”.

Kiseliov a afirmat apoi că francezii nu pot ierta Rusia pentru Bătălia de la Borodino „care a reprezentat un eșec strategic pentru campania împotriva Rusiei a marii armate a lui Napoleon, o armadă de 600.000 de oameni”. El enumeră apoi țările europene ocupate de Napoleon care au dat soldați în armata acestuia, punând accent pe statele germanice.

Așa-zisul jurnalist rus nu precizează, însă, nimic desore faptul că Imperiul Britanic de la acea vreme a susținut Rusia în conflictul împotriva lui Napoleon. În schimb, într-o emisiune din luna mai, Kiseliov a amenințat că Marea Britanie va fi transformată într-un „deșert radioactiv” din cauza susținerii militare acordate Ucrainei, amintește HotNews.

Dmitri Kiseliov a susținut apoi că germanii sunt supărați pentru că au fost învinși de trupele rusești în al Doilea Război Mondial. Nu zice nimic, însă, despre ajutorul militar masiv dat de americani, nici de fronturile deschise de britanici și americani pentru a slăbi presiunea germană pe frontul din est, nici despre milioanele de ruși care au murit atunci în război, fiind aruncați în luptă fără a avea vreo experiență de un Stalin care, la fel ca Putin acum, nu dă nicio rublă pe viața umană.

„Incidental, în afară de germani, mii de italieni și români au luat parte la Bătălia de la Stalingrad”, a continuat Kiseliov, fără să mai precizeze apoi că România a întors apoi armele și a luptat de partea Uniunii Sovietice și a Aliaților.

„În ceea ce privește Berlinul, în afară de diviziile germane el a fost de asemenea apărat de divizia SS Nordland care a fost alcătuită din danezi, olandezi și norvegieni”, a mai spus Kiseliov.

Propagandist al Kremlinului: Rusia e o țară liberă

Dmitri Kiseliov e același propagandist care a afirmat că Rusia e o țară mult mai liberă decât sunt statele occicentale.

„Comparativ cu Occidentul, Rusia este o țară foarte liberă. Există o competiție a opiniilor în țara noastră dar Europa regresează în această privință.

Noi am trecut deja prin asta, când, din cauza opiniilor lor, oamenii au fost sancționați sau chiar mai rău. În Occident s-a ajuns la asta”, a afirmat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”