Nou cutremur în Bulgaria: Seism de 3,3 în Sofia

Nou cutremur în Bulgaria: Seism de 3,3 în Sofia
Un nou seism, cu intensitate mică, de 3,2 sau 3,3 pe scara Richter, a fost resimțit în capitala Bulgariei miercuri dimineață. Cutremurul a avut loc la ora 8:37. Epicentrul cutremurului a fost la 20-25...

Un nou seism, cu intensitate mică, de 3,2 sau 3,3 pe scara Richter, a fost resimțit în capitala Bulgariei miercuri dimineață. Cutremurul a avut loc la ora 8:37.

Epicentrul cutremurului a fost la 20-25 kilometri de Sofia, creând panică în rândul locuitorilor și amintindu-le de cutremurele ce au avut loc pe data de 22 și 29 mai, conform agenției de presă bulgare Novinite.

Deosebirea dintre acest ultim cutremur și cele precednte este că cel de miercuri s-a înregistrat la doar 15 kilometri de suprafață.

Cutremurul de pe 22 mai a avut intensitatea de 5,9 și a fost resimțit în jurul orei 3:00. În urma lui, nu au fost înregistrate victime, dar a zguduit clădirile și a făcut ca oamenii să iasă în stradă în toiul nopții. Cercetătorii de la Academia Bulgară de Științe au explicat că replicile acestuia ar putea ajunge la magnitudinea de 4 pe scara Richter, ceea ce nu ar afecta infrastructura.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`