Nou bilanț al exploziilor de la Ankara: Cel puțin 86 de persoane au murit și 186 au fost rănite (VIDEO)

Nou bilanț al exploziilor de la Ankara: Cel puțin 86 de persoane au murit și 186 au fost rănite (VIDEO)
Foto: national.bgnnews.com

Cele două explozii produse în apropierea gării centrale din Capitala Turciei au produs 86 de victime, iar 186 de persoane au fost rănite, 28 dintre acestea fiind în stare critică, anunță oficialii turci, potivit BBC News.

Președintele turc a condamnat atacurile ca fiind „acte teroriste”. Oficiali guvernamentali au declarat că investigațiile relevă că cel puțin unul dintre atacuri a fost un atentat sinucigaș.

Partidul Democrat al Poporului a fost printre cei care au participat la mitning, cerând încetarea violențelor dintre kurzi, militanți ai Partidul Muncitorilor din Kurdistan ( PKK ) și guvernul turc. Protestul ar fi trebuit să înceapă la ora 12:00, ora locală, iar exploziile au avut loc la ora 10:00.

Partidul a precizat într-o declarație că bombardamentele ar fi vizat membrii partidului, de aceea a decis să anuleze toate mitingurile electorale. Șeful Partidului Democrat al Poporului a afirmat că tragedia din Ankara are legătură cu atentatele organizate recent de Statul Islamic împotriva kurzilor în Suruc si Diyarbakir.

Până în acest moment nicio grupare teroristă nu a revendicat atacul.

Turcia se confruntă de câteva luni cu o serie de violenţe. Guvernul turc a declanşat în luna iulie un război împotriva terorismului ce vizează gruparea Statul Islamic, dar şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan, formaţiune interzisă. Conflictul cu PKK a reizbucnit violent ca urmare a încetării armistiţiului. Peste 120 de membri ai forţelor turce de securitate şi sute de militanţi kurzi au fost ucişi în confruntări.

Tot în luna iulie a acestui an, 33 de persoane apropiate cauzei kurde au fost ucise într-un atentat terorist atribuit Statului Islamic.

Nou bilanț al exploziilor de la Ankara: Cel puțin 86 de persoane au murit și peste 186 au fost rănite

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)