O cină sub apă, printre peşti şi tot felul de minunăţii marine, nu mai este doar un vis frumos. În sudul Norvegiei, într-o zonă folosită altădată de vikingi, a fost inaugurat restaurantul Under, care înseamnă „minune” în limba acestei ţări scandinave, şi este singurul local subacvatic din Europa. Restaurantul adăposteşte, totodată, şi un laborator de cercetare a vieţii din ocean, afiliat universităţii din apropiere, informează B1 TV.
LACRIMI ÎN SHOWBIZ! RUGĂCIUNI PENTRU CĂTĂLIN BOTEZATU! INIMA A CEDAT LA SPITAL! IMAGINI ȘOCANTE (GALERIE FOTO)
Cum arată singurul restaurant subacvatic din Europa
Under este, cu siguranţă, cel mai mare restaurant subacvatic din lume, dispunând de 100 de locuri. Chiar şi aşa, localul se dovedeşte a fi neîncăpător pentru numeroşii clienţi care doresc să savureze specialităţile culinare într-o ambianţă care te trimite cu gândul la poveştile cu sirene sau regate marine.
Aşezaţi la masă, clienţii pot admira prin peretele de sticlă ranforsată sute de vietăţi care populează adâncurile mării.,
INCENDIAR! CRISTIAN POMOHACI, prins în fapt cu MARIA CÂRNECI! Asta e prea de tot (GALERIE FOTO)
Clădirea restaurantului este o adevărată bijuterie arhitecturală. Ea aminteşte de formaţiunile de rocă situate pe malul mării fără a neglija, însă, confortul.
Pe jumătate scufundată în apă, structura lungă de 34 de metri este aşezată direct pe fundul mării, la 5 metri adâncime. Construită sub forma unui recif artificial, structura din beton se integrează perfect în peisajul marin, fiind, totodată, extrem de rezistentă pentru a face faţă valurilor care se lovesc cu putere de ţărm.
Statul norvegian a decis să îmbine plăcutul cu utilul, motiv pentru care clădirea restaurantului adăposteşte şi un centru de cercetare unde lucrează mai mulţi oceanografi. Acest laborator este dedicat studiului vietăţilor mării, având drept scop să îi facă pe oameni mai grijulii faţă de mediu.