Noi violențe în Siria: 13 persoane au fost executate după ce au intrat în grevă

Noi violențe în Siria: 13 persoane au fost executate după ce au intrat în grevă

Noi violențe au fost raportate în cursul zilei de marți în Siria. Forțele siriene au bombardat două cartiere din Homs, iar în cartierul al-Sayyeda Zeinab dintr-o suburbie a Damascului au avut lupte între Armata Siriană Liberă și trupele guvernamentale. Luptele s-au intensificat și s-au exitns gradual, ajungând în orașul al-Hajar al-Aswad.

S-au înregistrat împușcături în zone rezidențiale Damascu, forțele guvernamentale trăgând focuri de armă în timpul unor proteste din timpul nopții de marți spre miercuri în centrul acestui oraș, conform al-Arabia.

Violențele din cursul zilei de marți s-au soldat cu moartea unui număr mare de persoane, ucise de forțele siriene, în special în Homs și Deir Ezzor, unde au fost executați 13 oameni. Cele mai multe victime erau angajații unei companii de electricitate, care intraseră în grevă ca urmare a atrocităților regimului sirian.

Emisarului comun al ONU şi Ligii Statelor Arabe, Kofi Annan, a cerut președintelui Bashar al-Assad să înceteze violențele ce durează de 15 luni, avertizând că țara a ajuns la  un punct critic, statele vestice începând să expulzeze diplomații sirieni ca formă de protest. De exemplu, președintele francez Francois Hollande a declarat marti că o va expluza pe ambasadoarea siriana, Lamia Shakkour.

Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, peste 13.000 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise de la începutul confruntărilor violente din Siria, la mijlocul lunii martie 2011. Deși pe 12 aprilie a intrat în vigoare un acord de încetare a focului, de atunci au murit peste 1.800 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră