Noi violențe în Hong Kong: Protestatarii au distrus sute de magazine și și-au măsurat forțele cu poliția (VIDEO)

Publicat: 20 10. 2019, 16:15

Noi manifestații violente la Hong Kong. Demonstranţii pro-democraţie au ieşit iar pe străzi pentru a protesta faţă de amestecul dur al Beijingului în chestiunile locale. Și de această dată, au avut loc confruntări violente între poliție și demonstranți. Protestatarii au distrus sute de magazine și au luat cu asalt o secție de poliție, relatează B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanții care deveniseră violenți.

Protestatarii au reușit să străpungă o baricadă care era formată în fața Băncii Chinei, după care au aruncat cu sticle cu benzină aprinse.

Poliția a folosit mai multe tunuri cu apă contra protestatarilor, tragând și jeturi cu lichid colorat în mulțime pentru a-i identifica ulterior pe manifestanți.

Tunurile cu apă au fost folosite mai mult decât în cazul protestelor anterioare, iar mulți dintre cei afectați au început să tușească, ceea ce înseamnă că în apă fusese amestecata ăi o substanță iritantă.

Manifestanții din Hong Kong sunt nemulțumiți și din cauza faptului că șefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a interzis purtarea măştilor în timpul protestelor.

Mai multe stații de metrou din Hong Kong au fost închise după ce au fost vandalizate de protestatari.

Cu metroul din Hong Kong circulă zilnic aproximativ cinci milioane de oameni.

Poliția a declarat că marșul de duminică este ilegal din cauza pericolului pentru siguranța publica. Protestatarii riscă sa fie arestați pentru participare.

Fosta colonie britanică traversează cea mai gravă criză politică de când a fost retrocedată Beijingului în 1997, prin acţiuni aproape zilnice şi confruntări tot mai violente între forţele de ordine şi manifestanţi care au fețele mascate.

Protestele din Honk Hong, deseori marcate de violențe între demosntranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu patru luni, ca reacție la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Proiectul a fost abandonat ulterior.

Manifestanții contestă și politicile Guvernului local pro Beijing, condus de Carrie Lam.