Noi norme de transparență fiscală țintesc Google și companiile gigantice din Marea Britanie

Noi norme de transparență fiscală țintesc Google și companiile gigantice din Marea Britanie
Foto: liputan6.com

Autoritatea fiscală a Regatului Unit va începe în curând cereririle companiilor mari pentru a publica strategiile fiscale online pentru controlul public. Noile reguli ar afecta firmele mari internaționale cu entități locale, cum ar fi Google, potrivit Quartz.

Regulile numite „strategie pentru transparența afacerilor”, spune că firmele cu venituri de mai mult de 200 de milioane de lire sau cele care transportă un bilanț de mai mult de 2 miliarde de lire, trebuie să posteze strategiile fiscale de pe internet. Strategia trebuie să informeze publicul cu privire la atitudinea companiei față de planificarea fiscală din Marea Britanie, modul în care supraveghează gestionarea riscurilor în ceea ce privește impozitele din Marea Britanie, dar și modul în care se cuplează cu autoritatea fiscală din Regatul Unit, în conformitate cu recomandările oficiale. In jur de 2.000 de companii vor intra sub noile reguli.

Acest lucru este foarte relevant pentru marile companii de tehnologie care își desfășoară activitatea în Europa. Google, Apple, și Amazon ating pragurile de venituri.Nici eBay și nici Facebook nu ar fi afectate, pe baza cifrelor de venituri din cele mai recente conturi ale companiilor depuse în Marea Britanie.

Regulile sunt ușoare pentru societățile lingvistice specifice care trebuie să utilizeze în descrierea planurile lor, lăsându-le o mulțime de loc de manevră pentru canapea strategiei fiscale în termeni vagi. Dar asta nu înseamnă că regulile nu vor avea niciun efect.

Google, de exemplu, a reușit să mențină o acoperire fiscală prin dirijarea veniturilor din Irlanda, în cazul în care ratele de impozit pe profit sunt printre cele mai mici din Europa. Aranjamentul convenabil a determinat suficiente proteste publice din Marea Britanie și a controlului din partea autorităților. În ianuarie, Google a fost obligat să plătească taxe în valoare de 130 de milioane de euro pentru ultimii 10 ani.

Unele firme îmbrățișează spiritul regulilor de transparență prin publicarea strategiilor fiscale ale acestora, înainte de termenul limită de depunere, care ca fi probabil stabilit pentru jumătatea anului 2017.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)