Noi imagini arată amploarea distrugerilor provocate de atacurile aeriene a Israelului în Gaza. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că va transforma Gaza în ruine

Noi imagini arată amploarea distrugerilor provocate de atacurile aeriene a Israelului în Gaza. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că va transforma Gaza în ruine

Reuters a publicat cifrele actualizate ale victimelor de la Ministerul Sănătății din Gaza, care susține că 560 de palestinieni au fost uciși și 2.900 răniți în urma loviturilor israeliene.

Imagini filmate cu drona arată distrugerile din Gaza, după loviturile aeriene israeliene

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, Daniel Hagari, a declarat în această dimineață că Israelul „controlează” toate comunitățile și că, în acest moment, nu există lupte în interiorul Israelului, dar că este posibil să existe încă militanți Hamas pe teritoriul israelian. O evacuare este în curs de desfășurare în toate comunitățile din apropierea frontierei, a precizat el.

sursă foto: captură YT

Forțele de Apărare ale Israelului sunt în curs de a efectua atacuri aeriene intense, la fiecare patru ore, în Fâșia Gaza. Sute de ținte sunt atacate, iar Israelul vizează doar locurile în care sunt prezenți teroriștii, a precizat purtătorul de cuvânt.

Israelul este, de asemenea, în stare de alertă maximă în nordul țării. Ieri au fost raportate câteva incidente locale în nord, dar nu există lupte.
Lovituri aeriene israeliene au lovit tabăra Jabalia din Fâșia Gaza, ucigând peste 50 de persoane, relatează Al Jazeera.

Mediatorii din Qatar au avut convorbiri cu Hamas pentru a încerca să negocieze eliberarea femeilor și copiilor israelieni deținuți în Gaza în schimbul eliberării a 36 de femei și copii palestinieni din închisorile israeliene, a declarat o sursă pentru Reuters.

UE urmează să organizeze mâine o reuniune extraordinară a miniștrilor de externe la Muscat, în Oman. Între timp, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că niciuna dintre cele 200 de milioane de euro de asistență financiară pentru poporul palestinian acordate în acest an nu a fost alocată unor proiecte gestionate de Hamas.

sursă foto: captură YT

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat luni că discuțiile privind o soluție cu două state, care să prevadă coexistența pașnică a Israelului și a palestinienilor, reprezintă singura cale de urmat după încheierea ostilităților.
Austria suspendă un ajutor în valoare totală de aproximativ 19 milioane de euro pentru palestinieni, a declarat astăzi ministrul de externe Alexander Schallenberg.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`