Noi explozii în capitala Ucrainei: „Situația de acum este amenințătoare pentru Kiev”

Noi explozii în capitala Ucrainei: „Situația de acum este amenințătoare pentru Kiev”
Pompierii încearcă să stingă un incendiu la o clădire rezidențială avariată de pe strada Koshytsa (FOTO: Hepta-Abaca Press)

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, fostul campion la box la categoria grea, a ținut o conferință de presă în care a prezentat situația ultimelor bombardamente din Kiev, transmite BBC.

Klitschko spune că au fost semnalate cinci explozii noi în capitală.

Acestea au fost auzite chiar în apropierea unei centrale electrice din nordul orașului.

„Serviciile de urgență [răspund]. Încercăm să aflăm detaliile”, a spus Klitschko.

„Situația de acum – fără exagerare – este amenințătoare pentru Kiev”, a adăugat el: „Noaptea va fi foarte grea”.

Invazia Rusiei nu merge conform planului

Invazia Rusiei, mult timp în planificare, nu merge conform planului, dar nici șansele nu sunt în favoarea Ucrainei.

Forțele ruse le depășesc numeric pe cele ale Ucrainei în aproape toate sferele.

Planul lui Putin presupune realizarea unui atac cât mai rapid posibil, neutralizarea rezistenţei, apoi eliminarea guvernului ales şi instalarea unuia flexibil, pro-Moscova.

Se va anunța apoi că Ucraina a fost „eliberată” și „revenită la locul ei”.

Dar rezistența ucraineană provoacă victime invadatorilor – peste 450 până acum, conform Defense Intelligence din Marea Britanie – și cu cât îi ia Moscovei mai mult timp pentru a-și subjuga vecinul, cu atât mai multe probleme va întâmpina.

Asistăm la începuturile rezistenței civile cu guvernul care oferă mii de arme locuitorilor Kievului.

Rușii întâlnesc la Kiev o rezistență „mai mare decât se așteptau”

Forțele ruse care avansează spre capitala ucraineană Kiev „întâmpină mai multă rezistență decât se așteptau”, a declarat vineri un înalt oficial american al Apărării, precizează CNN.

„Nu vă pot oferi o locație geografică exactă a locului în care se află (n.r. trupele rusești), dar nu se deplasează spre Kiev atât de repede pe cât au anticipat că vor putea”, a spus oficialul.

Oficialul a adăugat că rușii „continuă să încerce să se deplaseze spre Kiev”, chiar dacă se confruntă cu rezistența ucraineană.

„La sud, spre Kherson, pe râu, evaluăm că ei continuă să se miște în acea direcție. Dar credem, de asemenea, că, pe baza a ceea ce vedem, pe lângă deplasarea din Crimeea pe o axă spre nord-vest spre Herson, ei își despart și unele forțe pentru a merge spre nord-est, cam în direcția Mariupol’ și regiunea Donbas”, a spus oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri