Noi criterii de imigrare în Marea Britanie. De câte puncte este nevoie și cum se obțin?

Noi criterii de imigrare în Marea Britanie. De câte puncte este nevoie și cum se obțin?
foto: Pixabay

Noul sistem de imigrare în Marea Britanie, după Brexit, va fi bazat pe punctaj. Astfel, numărul celor care pot intra în Regatul Unit pentru a lucra nu va fi limitat. De altfel, angajaţii din Uniunea Europeană vor fi evaluaţi după aceleaşi criterii ca şi cei din afara Uniunii.

Noul sistem de imigrare în Marea Britanie

Reuters a făcut un rezumat la reglementărilor aplicabile după Brexit. Sursa citată scrie că va exista o „rată de acceptare” a salariului specifică pentru fiecare profesie şi o rată minimă generală de 25.600 de lire anual, însă se pot califica pentru imigrare şi cei care câştigă sub acest minim, dacă sunt înalt calificaţi sau dacă doresc să lucreze în sectoare cu deficit de forţă de muncă.

Totodată, cei care vor vrea să meargă să muncească în Angliua trebuie să știe limba engleză și să aibă o ofertă concretă de angajare.

Alte criterii după care se obțin punctele necesare emigrării în UK sunt nivelul de studii, raportul dintre salariu şi „rata de acceptare” pentru domeniul respectiv şi penuria de forţă de muncă în acelaşi domeniu.

Pentru imigrare este nevoie de cel puţin 70 de puncte. Cum se obțin

Potrivit noilor reglementări anunțate la Londra, punctele necesare pentru emigrare în Mare Britanie se obțin astfel:

– obligatoriu: 20 de puncte pentru oferta de angajare, 20 pentru locul de muncă la nivelul calificării, 10 pentru cunoştinţele de engleză corespunzătoare;

– salariu: peste „rata de acceptare” sau peste 26.600 de lire anual (valoarea cea mai mare din cele două) – 20 de puncte, cu 10% sub acest minim – 10 puncte, cu 10-20% sub minim – 0 puncte;

– alte criterii: 20 de puncte pentru domeniul cu deficit de forţă de muncă, 10 puncte pentru doctorat într-un domeniu relevant pentru locul de muncă, 20 de puncte pentru doctorat în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei sau matematicii relevant pentru locul de muncă, 10 puncte pentru cei consideraţi „nou intraţi” pe piaţa forţei de muncă.

Discuțiile despre Brexit continuă în Marea Britanie

Discuțiile despreBrexitdintre Uniunea Europeană (UE) șiMarea Britanie continuă, în condițiile în care negocierile au intrat într-un blocaj, în urmă cu două săptămâni, iar cele două părți rămân cu tot mai puțin timp pentru a evita o despărțire dureroasă.

Marea Britanie a părăsit UE în 31 ianuarie 2020, dar va rămâne în zona economică liberă de tarif până la finalul lui 2020. Ambele părți încearcă să ajungă la un consens pentru un nou acord comercial înainte de termenul limită, care a fost fixat pentru 31 decembrie, dar au intrat în clinciuri pe mai multe probleme, precum cele privind reglementările pentru afaceri și industria de pescuit, cu Regatul Unit opunându-se revendicărilor UE de a avea acces pe termen lung la apele britanice.

„Nu sunt nici măcar pe departe nerespectuos cu Negociatorul UE Michel Barnier sau cu sistemul UE, pe care îl înțeleg pe deplin. Pur și simplu nu cred că este corect să continuăm de la premisa că instanțele Curții de Justiție a UE continuă să arbitreze înMarea Britaniesau că noi trebuie să ne supunem în continuare legilor UE, când noi am părăsit UE”, a afirmatBoris Johnson, premierul Regatului Unit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`