Noi acte de vandalism în Franța: Atac asupra liniilor de telecomunicații, după trei zile de blocaj pe calea ferată

Noi acte de vandalism în Franța: Atac asupra liniilor de telecomunicații, după trei zile de blocaj pe calea ferată
Sursa foto: Flickr.com

Noi acte de vandalism în Franța au vizat mai mulți operatori de telefonie din mai multe departamente în timpul nopții de duminică spre luni, potrivit surselor poliției citate de Le Parisien.

Cel puțin companiile SFR, Bouygues și Free sunt afectate iar rețeaua utilizatorilor a cunoscut daune.

Ce prejudiciu a fost comis?

„Pagubele comise în mai multe departamente aseară au afectat operatorii noștri de telecomunicații”, a explicat secretarul de stat pentru Digitalizare din Franța, care condamnă „cu cea mai mare fermitate aceste acte lașe și iresponsabile.”

Pagubele comise în mai multe departamente aseară au afectat operatorii de telecomunicații.

Acestea au consecințe localizate asupra accesului la fibră, telefonie fixă ​​și telefonie mobilă.

„Rețeaua de distanță SFR a fost ținta unor acte de vandalism aseară în 5 departamente diferite între orele 1 și 3”, a declarat operatorul SFR pentru Le Parisien. Hérault, Bouches-du-Rhône, Oise, Meuse și Drôme au fost afectate. Aceasta presupune tăierea fibrei, potrivit unei surse din poliție.

„Un incident de rețea cu mai mulți operatori este în curs” în mai multe departamente confirmă Free pentru Le Parisien, fără a preciza cauzele problemei. La Free, incidentele au avut loc în Aude, Hérault, Marne, Meuse, Bouches-du-Rhône și Vaucluse.

Un incident de rețea cu mai mulți operatori este în curs în departamentele 11 (Aude), 34 (Hérault), 51 (Marne), 55 (Meuse), 13 (Bouches du Rhône), 84 (Vaucluse) și anumite servicii pot fi întrerupte.

La SFR au fost afectați clienții de telefonie fixă ​​și mobilă, dar impactul „este foarte scăzut pentru că există soluții de workaround (back-up, redundanță)”, asigură SFR, iar la începutul după-amiezii, „serviciul este deja în creștere în anumite zone. » Pe rețelele de socializare, mai multe conturi au menționat „întreruperea” rețelei în această dimineață, în special în Béziers (Hérault).

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`