Nicușor Dan, despre Podul Ciurel: Principala problemă e că trece la 20 de metri de un bazin de apă potabilă a Bucureștiului. Trebuie regândită întreaga soluție de circulație din zonă (VIDEO)
Nicușor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei, a declarat marți seară, pentru B1 TV, că principala problemă a Podului Ciurel este că trece la 20 de metri de un bazin de apă potabilă a Bucureștiului. Dan a afirmat că s-a ajuns la un proiect de infrastructură atât de problematic deoarece nu a avut la bază un studiu caresă țină cont de datele actuale de trafic. „Această lucrare, cu o corelare corectă a semafoarelor care rezultă dintr-un studiu de trafic local, pe care poți să-l faci foarte simplu, poate să ajute la ceva”, a mai explicat Nicușor Dan. Pe de altă parte, el insistat că „trebuie regândită întreaga soluție de circulație din acea zonă”.
Nicușor Dan, despre problemele după inaugurarea Podului Ciurel: Trebuie regândită întreaga soluție de circulație din acea zonă
„Așa pățești dacă tu execuți lucrările fără să ai un studiu. Studiul ăla trebuie să țină cont de datele actuale de trafic. Această investiție are o utilitate dacă tu vei reuși să corelezi niște semafoare, pentru că este o lucrare de infrastructură în plus. Nu face 240 de milioane cum a costat. Nu era nevoie ca acolo să fie un pod hobanat, puteai să mergi de-a lungul Dâmboviței și să faci o traversare foarte simplă, mult mai scurtă decât asta pe care au făcut-o ei. Lucrarea care s-a făcut acum costă 240 de milioane.
Această lucrare, cu o corelare corectă a semafoarelor care rezultă dintr-un studiu de trafic local, pe care poți să-l faci foarte simplu, poate să ajute la ceva.
Legat de lucrarea care urmează să meargă mai departe… Dincolo de faptul că s-au construit case și nu era nevoie ca Primăria Sectorului 6 să dea autorizații pe un coridorul de exproproiere, principala problemă a lucrării e că trece la 20 de metri de un bazin de apă potabilă a Bucureștiului. Din cauza asta instanța a supendat și de asta proiectul trebuie regândit”, a declarat Nicușor Dan, pentru B1 TV.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Despre soluțiile la problemele de trafic din zonă, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei a explicat: „Trebuie regândită întreaga soluție de circulație din acea zonă pentru că acum toată lumea merge… Dacă vrei să ieși din oraș sau intri, toată lumea merge pe Iuliu Maniu. O soluție e metroul de suprafață. Șoseaua de centură pe patru benzi însemană alte posibilități de a intra în oraș și trebuie să faci lucrări ca să rezolvi problema de trafic în stânga și dreapta bulevardului Iuliu Maniu”.
Întrebat ce va face în legătură cu Podul Ciurel dacă va ajunge primar, Dan a răspuns: „Dacă ajung primar, o să fac un studiu rapid de trafic în jurul podului pentru a eficientiza, pentru că orice lucrare de infrastructră ajută, și, cam după doi ani după ce avem reducerile de trafic pe care ni le dă metroul de suprafață, o să fac un nou studiu de trafic ca să văd care sunt noile artere care trebuie să irige acel cartier”.
Ludovic Orban: Podul Ciurel e inutil. Duce de nicăieri spre nicăieri
Podul Ciurel, cel care face legătura între Șoseaua Virtuții și Splaiul Independenței, a fost inaugurat sâmbătă dimineața.
Premierul Ludovic Orban a declarat că podul e inutil deoarece nu a fost construită și legătura dintre Autostrada A1 și Splaiul Independenței: „Pasajul de la Ciurel astăzi, dacă este inaugurat, duce de nicăieri spre nicăieri. Cum să te faci de râs într-un asemenea hal? Sigur, din foamea de a arăta că termini ceva. (…) Pasajul e inutil pentru că în 12 ani primarii PSD nu au făcut legătura cu autostrada”.
În schimb, Primarul general, Gabriela Firea, a susținut că Podul Ciurel este parte a unei investiții extrem de importante în infrastructura Bucureștiului: „Aceste este adevărul despre Podul Ciurel, un proiect despre care se spune în mod nedrept că nu duce și nu va duce nicăieri, o investiție care nu ar fi necesară. Acest proiect a fost gândit acum 14 ani, în trei etape. Noi am finalizat prima dintre ele, Nodul Virtuții. Am fi putut finaliza acest obiectiv mult mai rapid însă, timp de zece ani, a fost blocat în tribunale de către un domn care are casa în proximitatea podului Ciurel, o casă care există și în prezent și nu a fost afectată absolut deloc, cofondator al Uniunii Salvați Bucureștiul, prieten foarte bun cu domnul Nicușor Dan”.