Nicolas Maduro a fost declarat învingător la alegerile prezidenţiale din Venezuela

Nicolas Maduro a fost declarat învingător la alegerile prezidenţiale din Venezuela
Nicolas Maduro a fost declarat învingător la alegerile prezidenţiale din Venezuela. Venezuelenii au votat pentru a-l alege pe succesorul preşedintelui Hugo Chavez. Maduro a concurat cu liderul Opoziţiei, Henrique...

Nicolas Maduro a fost declarat învingător la alegerile prezidenţiale din Venezuela. Venezuelenii au votat pentru a-l alege pe succesorul preşedintelui Hugo Chavez. Maduro a concurat cu liderul Opoziţiei, Henrique Capriles. Mii de venezueleni au ieşit pe străzile din Caracas pentru a sărbători victoria lui Maduro. Pentru a nu se ivi incidente, autorităţile s-au asigurat că închiderea urnelor se va desfăşura fără probleme.

„Vă felicit pe toţi. Mulțumesc tuturor copiilor acestei ţări şi vă asigur că nu vă voi dezamăgi niciodată. Vă garantez viitorul în această ţară, educaţia şi viaţa”, a declarat Maduro după aflarea rezultatelor.

Venezuelenii au aşteptat cu sufletul la gură închiderea urnelor de vot. Preferat a fost Nicolas Maduro care a şi câştigat alegerile cu 50,66 la sută, potrivit primelor rezultate.

După cum a anunţat CNE, candidatul opoziţiei Henrique Capriles a obţinut 49,07 % din voturi, clasându-se pe locul secund, însă acesta contestă rezultatul scrutinului.

„Noi nu vrem violenţă, vrem pace. Ea /opoziţia/ doreşte o renumărare a voturilor, noi nu suntem împotrivă. Cer oficial Comisiei electorale o renumărare’, a declarat acesta.

Nicolas Maduro a avut de la început cele mai mari şanse, dat fiind faptul că a fost protejatul lui Chavez. Fost şofer de autobuz, Maduro a ajuns în politică prin intermediul sindicatelor dar şi prin faptul că este un veteran al chavismului.

Numele lui Maduro a fost citat cu din ce în ce mai multă insistenţă la momentul prognosticurilor privind numele succesorului preşedintelui bolnav. Iar la începutul deplasărilor în scopuri medicale ale lui Hugo Chavez în Cuba, el a fost unul dintre vizitatorii cei mai frecvenţi.

Ministru de Externe din 2006, Nicolas Maduro a fost numit vicepreşedinte de Chavez după victoria acestuia din urmă la alegerile prezidenţiale din 7 octombrie. El a devenit preşedintele interimar, după moartea titularului funcţiei.

Nicolas Maduro este noul președinte al Venezuelei

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)