New York: Zeci de persoane, arestate la un marș împotriva violenţelor comise de poliţie

New York: Zeci de persoane, arestate la un marș împotriva violenţelor comise de poliţie
Foto: rt.com

Zeci de persoane au fost arestate marţi și mai mulți polițiști au fost agresaţi la New York la un marş împotriva violenţelor comise de poliţie, informează New York Times.

Organizaţia Stop Mass Incarceration Network a organizat marşul. Aproximativ 400 de persoane au participat la prima parte a manifestaţiei, care a început în Union Square şi a continuat pe Broadway, către sediul poliţiei din Lower Manhattan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, 34 de persoane au fost arestate până la ora 18.40 (miercuri, 1.40, ora României).

Totodată, un sergent de poliţie aflat în timpul liber a fost lovit cu pumnul şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar agresorul său nu a fost prins, a mai precizat reprezentantul poliției.

De asemenea au fost raportate confruntări între poliţie şi demonstranţi, iar mai mulţi poliţişti au fost vizaţi de diferite obiecte aruncate de protestatari.

Marșul, care a fost organizat și în alte orașe americane, a avut loc în urma unei serii de incidente în urma cărora persoane afroamericane neînarmate au fost ucise de poliţişti.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`