New York: Alegeri primare pentru înlocuirea lui Michael Bloomberg

New York: Alegeri primare pentru înlocuirea lui Michael Bloomberg
Locuitorii din New York participă, marţi, la scrutinul prin care îşi desemna noul primar. Aceștia votează pentru aproximativ 10 democraţi şi republicani, dintre care doi se vor înfrunta pe 5 noiembrie pentru ...

Locuitorii din New York participă, marţi, la scrutinul prin care îşi desemna noul primar.

Aceștia votează pentru aproximativ 10 democraţi şi republicani, dintre care doi se vor înfrunta pe 5 noiembrie pentru postul de primar, deţinut de 12 ani de către Michael Bloomberg.

Oraşul este majoritar democrat, chiar dacă nu a mai ales un primar democrat de aproximativ 20 de ani, iar alegerile primare democrate au atras atenţia, relatează AFP.

Sondajele îl plasează pe primul loc, cu un avans larg, pe cel pe care mulţi nu l-au creditat, cel mai de stânga dintre candidaţi, şi anume Bill de Blasio, mediatorul oraşului.

Bilș de Blaiso, care şi-a făcut campanie pe tema inegalităţilor şi care se prezintă drept un anti-Bloomberg, se bucură de 39% din intenţiilede vot, clasându-se cu mult în faţa opozanţilor săi democraţi.

El flirtează cu pragul de 40%, care i-ar asigura încă de marţi candidatura democrată la primărie. În cazul unui scor inferior acestui prag, va fi organizat al doilea tur, pe 1 octombrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`