Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară

Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
Netflix va începe să afișeze reclame. Foto simbol: Pixabay

Autoritățile din Federația Rusă au demarat o anchetă privind Netflix, în contextul în care platforma online de streaming a fost acuzată de comisarul public pentru protejarea famiilor că încalcă legislația împotriva „propagandei gay”, transmite Techspot.

Rusia: Netflix, anchetată pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor

Potrivit comisarului rus pentru protejarea familiilor, compania a încălcat legea care interzice distribuirea de „propagandă a relațiilor sexuale netradiționale” în rândul minorilor, prin transmiterea unui conținut cu tematică LGBT destinat persoanelor cu vârste de 16 ani sau mai mari.

Ministerul rus de interne a luat act de plângerea formulată de Olga Baranets, notează Reuters. Dacă va fi găsită vinovată, compania Netflix ar putea fi amendată cu până la 13.400 de dolari sau chiar s-ar putea confrunta cu o suspendare temporară a serviciului.

Netflix, ar fi spus o sursă din cadrul companiei potrivit cotidianului rus Vedomosti, și-a verificat conținutul chiar în această lună și nu a găsit în catalogul său nimic cu tematică LGBT care să fi fost marcat ca fiind destinat pentru categoria 16+.

Același ziar a relatat că oficialii ar putea interzice conținutul serviciilor de streaming care cuprinde „relații sexuale netradiționale și deviații sexuale”.

Sancționarea unor entități americane din zona de online nu este o premieră pentru Federația Rusă. Recent, autoritățile ruse au amendat Google cu circa 82.000 de dolari pentru că nu s-a conformat cu solicitarea de a șterge peste 26.000 de instanțe de conținut „interzis”.

Mai mult, în această săptămână, Rusia le-a cerut companiilor străine să își stabilească birouri în țară până în 2022 pentru a se conforma cu legislația care a intrat în vigoare în luna iulie. Printre cele 13 firme care trebuie să își creeze o prezență oficială pe teritoriul rus se numără și Apple, Google, Meta (Facebook), Telegram, TikTok și Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)