Negocieri extrem de dure între liderii UE. Rareş Bogdan: „Franța și Spania blochează discuțiile pentru toate funcțiile de conducere din Parlamentul European”

Negocieri extrem de dure între liderii UE. Rareş Bogdan: Franța și Spania blochează discuțiile pentru toate funcțiile de conducere din Parlamentul European
Sursă foto: Facebook / Rareş Bogdan

Discuţii extrem de aprinse, miercuri, în Parlamentul European între liderii europeni! Socialiştii premierul Pedro Sanchez şi reprezentanţii En Marche, partidul lui Macron, din noul grup Renew Europe blochează numirile şi împiedică astfel Partitul Popular European, grupul cu cei mai mulţi europarlamentari să numească oameni pentru funcţiile de conducere.

„Negocieri tari. Fara precedent. Macron si Sanchez, adica Franta si Spania blocheaza in acest moment toate negocierile. Cel mai mare grup din Parlamentul European, PPE, 181 de eurodeputati sunt in spatele lui Manfred Weber, prietenul Romaniei si prietenul meu. 183 de deputati votati de 40 de milioane de cetateni europeni din cei 201 de milioane care au votat. Macron a pierdut alegerile in tara sa, insa cu doar 22 de alesi vrea sa controleze un Parlament de 751 de eurodeputati si o Europa intr-o stare complicata. Este absolut INCREDiBIL.”, a subliniat europarlamentarul liberal Rareş Bogdan pe Facebook.

Acesta a subliniat că acest blocaj este unul foarte important deoarece afectează şi anumite măsuri care interesează România în mod direct precum banii pentru Politica Agricolă Comună sau fondurile de coeziune.

„Jocuri de Putere în Parlamentul European. E o cursă infernală pentru protejarea publicului, cursă la care participă 28 de state. Ok, să vă explic acum pe scurt de ce sunt cruciale negocierile din aceste zile din Bruxelles. Spuneam anterior că Franța și Spania blochează discuțiile pentru toate funcțiile de conducere din Parlamentul European. Implicit, toate funcțiile din instituțiile europene. De ce ne interesează asta? Deoarece se stabilesc polii de putere și influență pentru câțiva ani în care se vor decide lucruri care pot fi devastatoare pentru unii: banii pentru Politica Agricolă Comună, fondurile de coeziune, etc. Adică simplu: cât se taie. Există propuneri de tăieri masive, iar Franța va folosi toate pârghiile și influența pe care o va obține pentru a-și proteja cetățenii. Simplu. De asta e vital ca România să ceară mult și să aibă voci puternice”, a completat Rareş Bogdan.

PPE s-a clasatpe primul loc în alegerile europarlamente cu 179 de mandate, urmat de Socialişti cu 153, de Renew Europe cu 106 şi de Verzi cu 75. Cum majoritatea este de 376 de parlamentari, acestea trebuie să ajungă la o înţelegere pentru a putea desemnarea noii lideri ai UE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`