NASA, planuri mărețe pentru Marte! Călătoria se va micșora la doar 45 de zile (VIDEO)

NASA, planuri mărețe pentru Marte! Călătoria se va micșora la doar 45 de zile (VIDEO)
Foto: captura video.

Ne aflăm într-o perioadă de renovare a explorării spațiale, în care mai multe agenții planifică să trimită astronauți pe Lună în următorii ani. Acest lucru va fi urmat de misiuni cu echipaj uman pe Marte planificate de NASA și China în deceniul următor, și ar putea fi alăturate de alte națiuni în viitor, conform playtech.ro.

NASA a selectat un concept nuclear

Misiunile care vor duce astronauții dincolo de Orbita Pământului Inferioară (LEO) și sistemul Pământ-Lună necesită tehnologii noi pentru susținerea vieții, protecția împotriva radiațiilor, putere și propulsie.

Propulsia nucleară termică și electrică nucleară (NTP/NEP) este un concurent puternic în acest domeniu. NASA și programul spațial sovietic au petrecut zeci de ani cercetând propulsia nucleară în timpul Cursei Spațiale.

În ultimii ani, NASA a reluat programul său nuclear cu scopul de a dezvolta propulsia nucleară bimodală, care ar putea permite tranzitul către Marte în 100 de zile.

Ca parte a programului NASA Innovative Advanced Concepts (NIAC) pentru 2023, NASA a selectat un concept nuclear pentru faza I de dezvoltare, care ar putea reduce timpii de tranzit către Marte la doar 45 de zile.

Călătoriile vor fi mai scurte

Un tranzit de 45 de zile (șase săptămâni și jumătate) ar reduce timpul total al misiunii la luni în loc de ani. Acest lucru ar reduce semnificativ riscurile majore asociate cu misiunile pe Marte, inclusiv expunerea la radiații, timpul petrecut în microgravitație și problemele legate de sănătate.

Pe lângă propulsie, există propuneri pentru noi modele de reactoare care ar oferi o sursă de energie constantă pentru misiunile de suprafață de lungă durată, unde energia solară și eoliană nu sunt întotdeauna disponibile.

Exemplele includ reactorul Kilopower al NASA cu tehnologia Sterling (KRUSTY) și reactorul hibrid de fisiune/fuziune selectat pentru dezvoltarea fazei I de selecția NAIC 2023 de la NASA, arată sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`