Motivul uluitor pentru care un bărbat a sunat la poliție când i s-au cerut banii pe espresso într-o cafenea din Italia: „Vă vine să credeți?”
O cafenea din Florența, Italia, a fost amendată cu 1.000 de euro din cauză că un client a reclamat la poliție că prețul nu era afișat pe meniul care se afla în spatele tejghelei, transmite The Guardian.
Clientul a sunat la poliție atunci când a fost pus să plătească 2 euro pentru o cafea la Ditta Artigianale, în inima orașului toscan.
Bărbatul a reclamat că prețul nu era afișat pe meniul din spatele tejghelei, o gafă care i-a pus pe reprezentanții barului în încurcătură. Localul este renumit pentru cafeaua sa și a câștigat mai multe competiții.
Ce a spus patronul cafenelei italiene după amenda primită
Francesco Sanapo, patronul de la Ditta Artigianale, a vorbit despre amendă pe rețelele sociale și și-a apărat cafeaua, despre care susține că provine de pe o plantație din Mexic și că „este pregătită cu multă grijă” de angajații săi. Prețul, spune el, era afișat pe meniul digital.
„M-au amendat deoarece cineva s-a simțit jignit să plătească 2 euro pentru o cafea decafeinizată (care implică un proces de extracție a apei). Vă vine să credeți?”, a declarat Sanapo într-un mesaj video, ținând în mână o hârtie de la poliție.
„Până și astăzi, cineva se poate enerva atât de tare încât să cheme poliția, care ne găsește în ilegalitate din cauza unei legi depășite. Această lege trebuie schimbată deoarece, în caz contrar, 99,9% din baruri și restaurante vor cădea ușor în capcană”, a continuat patronul localului.
În Italia, un espresso costă în medie 1 euro, cu toate că peste 70% din baruri au crescut prețurile în prima parte a anului pe fondul problemelor cu lanțul de aprovizionare și al recoltelor prea puțin generoase. Grupurile consumatorilor au avertizat că s-ar putea ajunge la 1,5 euro până la finalul lui 2022.
Sanapo a povestit că Ditta Artigianale, descrisă pe Facebook drept „prima cafenea italiană dedicată cafelei de calitate”, a fost cumva „revoluționară” la momentul deschiderii, în 2014, când cerea 1,5 euro pentru un espresso.
„Au fost reacții negative și pozitive, dar până acum n-am fost amendat niciodată. Nimeni nu ar trebui să se mai scandalizeze că trebuie să plătească 2 euro pentru un espresso”, a adăugat el, invocând prețurile materiilor prime.