Motivul pentru care elevii unei școli gimnaziale din Texas nu mai au voie să poarte haine negre. Părinții, revoltați din cauza deciziei

Motivul pentru care elevii unei școli gimnaziale din Texas nu mai au voie să poarte haine negre. Părinții, revoltați din cauza deciziei
Sursa foto: Freepik

Conducerea școlii din El Paso, Texas, le-a interzis elevilor să mai poarte haine negre, susținând că acestea sunt asociate cu depresia și problemele de sănătate mintală. Mai mulți părinți s-au revoltat din cauza acestei decizii.

Elevii unei școli din Texas nu mai au voie să poarte haine negre

„Ei pot purta pantaloni scurți negri pentru a merge la educație fizică. Şi pot purta haine negre în ziua în care sunt liberi, dar nu le pot purta de sus până jos”, a transmis Norma De La Rosa, asociația profesorilor din El Paso.

Elevii de la această școală nu vor mai avea voi să poarte haine complet negre, întrucât acestea sunt asociate cu depresia și problemele de sănătate mintală.

„Culoarea hainelor nu are nimic de-a face cu capacitatea ta de a face ceva sau de a simți vreo emoție”, au scris pe Internet părinții care nu sunt de acord cu această decizie, scrie Antena 3.

„A-i face pe elevi să poarte o culoare diferită nu îi va transforma în mod magic într-o persoană complet diferită”.

„Culorile nu sunt pentru a preveni sau opri problemele de sănătate mintală. Adică, poți avea cea mai colorată rochie pe tine și totuși să suferi de depresie”, a mai transmis asociația profesorilor din El Paso.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`