Motivul pentru care asimptomaticii nu trebuie să ia tratament pentru COVID-19

Motivul pentru care asimptomaticii nu trebuie să ia tratament pentru COVID-19
Sursa Foto: Hepta

Deși au trecut mai mult de 9 luni de la declanșarea pandemiei de COVID-19, încă există confuzii în ceea ce privește schema de tratament, chiar și în rândul specialiștilor în medicină. În această săptămână, protocolul pentru tratamentul COVID a fost actualizat iar unelereguli s-au schimbat. Printre marile confuzii cu care se confruntă pacienții este că asimptomatici nu trebuie să ia medicamente.

Ce înseamnă asimptomatic COVID

Persoanele care se simt bine, dar sunt testate pozitiv, fie pentru că au intrat în contact cu un bolnav, fie pentru că au necesitat testarea de rutină, sunt considerate asimptomatice.

Dacă nu ai niciunul dintre următoarele simptome, însă ai fost testat pozitiv, înseamnă că ești asimptomatic.

Stările pe care asimptomaticii nu le experimentează:

  • frisoaneoboseală
  • cefalee
  • pierderea mirosului
  • tuse
  • dificultăți de respirație

De ceasimptomaticii nu trebuie sa ia tratament pentru COVID-19

Până în acest moment nu a fost descoperit un tratament care să anihileze virusul din organism. Bolnavii simptomaticiprimesc tratament pentru reacțiile pe care le provoacă noul coronavirus le provoacă în organism și pentru a-l ajuta până când sistemul imunitar va distruge virusul, potrivit wbur.org.

În lipsa unei simptomatologii, adică atunci când organismul nu dezvoltă reacții, medicamentele sunt inutile și în anumite cazuri pot face mai mult rău decât bine.

Pacienții asimptomatici trebuie să respecte aceleași reguli de izolare ca și simptomaticii

Chiar dacă nu prezintă nici un fel de semne de boală, specialiștii avertizează că asimptomaticii COVIDcontaminează obiectele şi suprafeţele din jur, la fel ca simptomaticii, riscândsă-i infecteze și pe alții.

Medicul decide dacă pacientul COVID-19 are nevoie de tratament

Întrebată joi, în direct pe B1 TV, când se impune tratamentul cu antibiotice în cazul infecției cu noul coronavirus, Beatrice Mahler a răspuns:

„Tratamentul antibiotic în infecția cu coronavirus și în mod special cu azitromicină are rol antiinflamator, pentru că azitromicina se știe de ceva timp că la pacientul cu afectare respiratorie poate să contribuie la reducerea inflamației în căile respiratorii, însă de la acest punct până la a administra antibiotic la orice tip de afectare pe care o produce coronavirusul este cale lungă. De aceea, medicul de familie sau medicul specialist este cel care apreciază oportunitatea tratamentului antibiotic și nici într-un caz o persoană care nu are pregătire. Nu de alta, dar riscul de a selecta bacterii care să devină rezistente la antibiotic în viitorul apropiat sau îndepărtat este foarte mare și acest lucru ne creează și poate să aibă consecințe pe termen lung asupra stării noastre de sănătate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`