Moscova și alte regiuni din Rusia, vizate de unul dintre cele mai mari atacuri cu drone de la începutul războiului. Victime, clădiri avariate și aeroporturi majore închise (VIDEO)

Moscova și alte regiuni din Rusia, vizate de unul dintre cele mai mari atacuri cu drone de la începutul războiului. Victime, clădiri avariate și aeroporturi majore închise (VIDEO)
Militari ucraineni fotografiați pe 1 iulie 2023 în zona Donețk. Sursa: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Forțele ucrainene au lovit Moscova și vestul Rusiei, joi, în unul dintre cele mai mari atacuri ucrainene cu drone, omorând cel puțin o femeie, avariind zeci de locuințe și forțând închiderea marilor aeroporturi din capitală, au anunțat oficialii ruși, potrivit Reuters.

Au fost vizate Moscova și cel puțin alte opt regiuni din Rusia

Ucraina a lansat roiuri de drone asupra celei mai mari puteri nucleare din lume. Rusia susține că a distrus cel puțin 20 în regiunea Moscova, care are o populație de peste 21 de milioane de oameni, și încă 124 în zona altor opt regiuni.

Trei dintre cele patru aeroporturi ale Moscovei au fost închise traficului aerian în urma atacurilor, a anunțat autoritatea rusă de resort, Rosaviatsia. Totodată, a fost închis parțial un drum major care duce spre capitala Rusiei.

În atacurile cu drone au fost avariate cel puțin două clădiri rezidențiale înalte, în districtul Ramenskoye din regiunea Moscova, fiind cuprinse de flăcări mai multe apartamente, a declarat guvernatorul Andrei Vorobyov.

O femeie ucisă în atacul cu drone

O femeie în vârstă de 46 de ani a murit și alți trei oameni au fost răniți în Ramenskoye, a mai precizat guvernatorul Moscovei. Potrivit oficialului, au fost evacuate temporar 43 de persoane.

Districtul Ramenskoye, aflat la aproximativ 50 de kilometri sud-est de Kremlin, are o populație de circa 250.000 de oameni, conform datelor oficiale.

Ministerul rus al apărării susține că și în regiunea Bryansk au fost doborâte peste 70 de drone.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia