Morți și răniți în urma unui atac armat la sediul Martorilor lui Iehova din Hamburg

Morți și răniți în urma unui atac armat la sediul Martorilor lui Iehova din Hamburg

Mai multe persoane au fost ucise într-un schimb de focuri de armă la o sală de întâlniri a Martorilor lui Iehova din orașul Hamburg, din nordul Germaniei.

Poliția spune că atacatorul a acționat singur și ar fi murit

Nu este clar dacă atacatorul se numără printre cele șase sau șapte victime raportate de presa germană. Deocamdată, „nu există informații privind motivul atacului”, spune poliția.

Ulterior, mai multe persoane au fost rănite în schimbul de focuri de armă de pe strada Deelböge din cartierul Gross Borstel din oraș.

Poliția spune că a găsit la fața locului o persoană moartă despre care crede că ar putea fi autorul atacului, iar investigațiile continuă.

Poliția a fost chemată în jurul orei 21:15 în urma unor informații potrivit cărora s-au tras focuri de armă în clădire, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Holger Vehren.

Ofițerii care au intrat în sală au găsit persoane care „este posibil să fi fost grav rănite de arme de foc, unele dintre ele mortal”, a spus el.

„Ofițerii au auzit, de asemenea, o împușcătură din partea superioară a clădirii și au urcat la etaj, unde au găsit de asemenea o persoană. Până în prezent nu avem indicii că vreun făptaș a fugit”.

El a declarat că poliția nu a identificat încă victimele și că cercetările de la locul faptei continuă.
„Tot ce știm este că mai multe persoane au murit aici, mai multe persoane au fost rănite, au fost transportate la spitale”, a declarat Vehren.

Ministrul de interne din Hamburg, Andy Grote, a declarat pe Twitter că forțele speciale ale poliției și un număr mare de ofițeri au fost desfășurate la fața locului.

Poliția a făcut apel la public să nu împărtășească presupuneri sau să răspândească zvonuri.

Martorii lui Iehova sunt membri ai unei mișcări religioase de sorginte creștină. Confesiunea a fost fondată în SUA spre sfârșitul secolului al XIX-lea, sub conducerea lui Charles Taze Russell. Sediul central al mișcării se află în New York.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`