Momentul „omului pe lună pentru Europa”. Comisia Von der Leyen a prezentat Pactul Ecologic European: „Va dura cât o generație să atingem acest obiectiv”

Momentul „omului pe lună pentru Europa”. Comisia Von der Leyen a prezentat Pactul Ecologic European: „Va dura cât o generație să atingem acest obiectiv”
Foto: Ursula von der Leyen (sursă: hepta.ro)

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a prezentat miercuri, în plenul Parlamentului European, Pactul Ecologic European, proiect prin care își propune să armonizeze economia cu eforturile pentru protecția mediului.

Aflată în plenul Parlamentului European alături de Frans Timmermans, vicepreședintele executiv pentru Pactul Ecologic European, von der Leyen a lansat o foaie de parcurs cu 50 de obiective pentru anul 2050 ce transformă acțiunea climatică într-un obiectiv care aduce creștere economică, îmbunătățește calitatea vieții și a sănătății cetățenilor, promovează grija pentru natură și să se asigură că „nu lasă pe nimeni în urmă”, scrie caleaeuropeana.ro.

Astfel, la nici două săptămâni de la instalarea în funcție, Comisia Europeană își asumă prezentarea primei „legi europene privind clima”, alocarea a cel puțin 25% din viitorul cadru financiar multianual pentru acțiune climatică și implementarea unui mecanism de tranziție echitabilă pentru regiunile care se bazează în mare măsură pe activități cu intensitate mare a emisiilor de dioxid de carbon.

„Pactul Ecologic European este mai mult decât o viziune. Este o foaie de parcurs pentru acțiune. Are 50 de obiective pentru anul 2050, pentru o Europă prietenoasă cu clima și cu natura. Obiectivul nostru este să reconciliem economia cu planeta noastră. Acesta este momentul «omului pe lună» pentru Europa (…) Va dura cât o generație să atingem acest obiectiv”, a spus von der Leyen, în fața eurodeputaților, precizând că va solicita și sprijinul șefilor de stat sau de guvern, care se reunesc joi și vineri în cadrul Consiliului European și unde vor căuta să ajungă la un consens pentru a da „un semnal major” că UE își asumă rolul de lider global în combaterea schimbărilor climatice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`