Momente de panică în San Francisco. O mașină a pătruns în consulatul chinez / Șoferul a fost împuşcat mortal de poliţie (VIDEO)

Momente de panică în San Francisco. O mașină a pătruns în consulatul chinez / Șoferul a fost împuşcat mortal de poliţie (VIDEO)
Foto: Captura video X

În după-amiaza zilei de luni, 9 octombrie, a avut loc un incident în consulatul chinez din San Francisco, în care o mașină a pătruns în clădire. Vehiculul a ajuns în interiorul consulatului, apropiindu-se periculos de birourile destinate solicitărilor de viză. Ca reacție la această situație, forțele de poliție au deschis focul asupra șoferului, în cele din urmă rănindu-l mortal.

O mașină a pătruns în consulatul chinez din San Francisco

Sergentul Kathryn Winters de la Poliția din San Francisco a informat jurnaliștii că ofițerii (…) au intrat în contact cu suspectul și au avut loc focuri de armă în care au fost implicați ofițerii”. Conform primelor informații, nu au fost înregistrate alte victime, a precizat Le Figaro, citat de G4media.ro.

Suspectul „a intrat violent cu mașina în sala de administrație a consulatului nostru, amenințând grav viețile personalului și ale persoanelor aflate la fața locului și provocând daune serioase” clădirii, a declarat un purtător de cuvânt al consulatului într-un comunicat. „Suspectul a fost imobilizat de poliție”, a continuat el, condamnând acest „atac violent” și cerând o anchetă.

Șoferul a fost ucis

Un student de la Universitatea Stanford, aflat într-o clădire, a observat că șoferul unei mașini Honda avea capul sângerând și striga „Unde este PCC?” când a ieșit din mașină. O înregistrare video pe rețelele de socializare arată oameni fugind de la locul incidentului, iar poliția a intervenit rapid. Bărbatul a decedat mai târziu în timpul transportului la spital.

Atacul a fost condamnat de consulat: „Misiunea diplomatică condamnă cu fermitate acest atac violent și își rezervă dreptul de a-i urmări în justiție pe cei responsabili de acest incident”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`