Modificări pentru comenzile de pe Shein și Temu. Comisia Europeană vrea să introducă taxe vamale pentru unele colete

Modificări pentru comenzile de pe Shein și Temu. Comisia Europeană vrea să introducă taxe vamale pentru unele colete
Sursa Foto: Pixabay

Comisia Europeană vrea să ia măsuri după ce produsele ieftine din China au invadat piața și a creat concurență pentru brandurile locale. Astfel, oficialii doresc să se introducă taxe vamele pentru coletele care au prețul mai mic de 150 de euro.

Ce valoare va avea taxa

Tot mai multe persoane cumpără produse de pe Shein și Temu. Doar anul trecut, s-au înregistrat două miliarde de colete de pe aceste două site-uri, conform Digi24.

Acum, Comisia Europeană vrea să introducă o taxă vamală cuprinsă între 4 și 17% pentru coletele care au o valoare mai mică de 150 de euro.

Calitatea produselor este slabă

Calitatea produselor de pe site-urile din Asia este foarte slabă, iar specialiștii atrag atenția asupra poluării din urma procesului de fabricație, dar și al transportului.

„Cred că unde trebuie să lucrăm este sistemic începând de la educație până la felul în care noi ca și consumatori în primul rând ne simțim responsabili față de fiecare achiziție, ne uităm un pic la ce lăsăm în urmă”, Andreea Iager Tako, fondator platformă sustenabilă.

Parlamentul European a aprobat proiectul care prevede introducerea de taxe noi pentru produsele comandate din Asia, iar acesta urmează să fie votat în perioada următoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:04 - Câți bani primește Simona Halep pentru victoria de la Hong Kong. A câștigat 15 puncte WTA
19:45 - Cetățenii vor putea acorda primul ajutor unei persoane care intră în stop cardio-respirator. Care sunt stațiile de metrou din București unde a fost montat câte un defibrilator
19:41 - Diana Stoica (USR), despre miniterenul de golf amenajat la vila de protocol de la Neptun folosită de Iohannis: „Nu are niciun fel de jenă să le ceară celor de la RAPPS! Ciolacu îi dă câți bani cere dânsul” (VIDEO)
19:37 - O angajată DGASPC Suceava a ajuns la spital. Un copac a căzut peste ea, în curtea instituției
19:08 - Sergiu Bîlcea, despre reamenajarea vilei de protocol de la Neptun: RAPPS trebuie să investească în patrimoniu, dar trebuie să și spună de ce face acest lucru. Vila aceasta a avut mulți oaspeți, printre care fostul președinte Bush (VIDEO)
19:08 - Clujenii sunt sfătuiți, prin panouri, să se mute în Bacău. „Chiria prea mare?”
19:05 - Miniteren de golf pentru Iohannis | Dancă (FD): Încă un exemplu de sfidare a președintelui, care-și încheie al doilea mandat în bătaie de joc față de toți românii (VIDEO)
18:51 - Angelina Jolie, într-o relație cu un bărbat mult mai tânăr. Este un celebru cântăreț. Unde au fost surprinși cei doi
18:48 - Programul prin care mii de tineri pot călători gratuit în Europa. Ce trebuie să facă aceștia pentru un permis de călătorie
18:37 - Dolj: Bătrân de 79 de ani, reținut după ce a bătut doi bărbați, a amenințat o femeie, a furat o căruță cu lemne și a provocat un incendiu