Modalitatea prin care un restaurant vrea să reducă cheltuielile. Turiștii trebuie să plătească suplimentar 3 euro

Modalitatea prin care un restaurant vrea să reducă cheltuielile. Turiștii trebuie să plătească suplimentar 3 euro
Foto simbol: Pixabay

Turiștii italieni sunt nemulțumiți de modalitatea prin care un restaurant încearcă să reducă cheltuielile. Un local a introdus o taxă de 3 euro pentru fiecare farfurie goală solicitată suplimentar. Clienții au fost înștiințați prin intermediul unei note adăugată în partea de jos a meniului.

Cum motivează proprietarul restaurantului decizia luată

„Decizia a fost luată anul trecut și are rolul de a acoperi costurile suplimentare pentru spălatul vaselor, tacâmuri, șervețele și apă plată, care nu sunt gratuite pentru noi”, a declarat proprietarul restaurantului.

De cele mai multe ori, familiile comandă un singur fel de mâncare și cer farfurii suplimentare pentru a împărți mâncarea. Astfel, restaurantele plătesc mai mult, scrie stiridiaspora.

Majoritatea clienților s-au declarat a fi nemulțumiți de decizia pe care șeful restaurantului a luat-o în ceea ce privește introducerea taxei de 3 euro pentru fiecare farfurie cerută suplimentar de clienți.

În regiunea Val Gardena au mai fost generate controverse cu privire la astfel de politici. Anul trecut, o fotografie a unei chitanțe care includea un cost suplimentar de 2 euro pentru un preparat a provocat un val de critici și recenzii negative.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a vizitat toate cele 145 de restaurante cu trei stele Michelin din lume. Experiența inedită l-a costat pe Mathias Ruhl nu mai puțin de 200.000 de euro. De cel mai scump meniu a avut parte la Ultraviolet din Shanghai, unde a achitat 1.400 de dolari de persoană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`