Mitt Romney a câştigat detaşat alegerile primare din Puerto Rico

Mitt Romney a câştigat detaşat alegerile primare din Puerto Rico

Continuă şirul victoriilor lui Mitt Romney în cadrul alegerilor primare din Statele Unite. Romney a câştigat detaşat turul de scrutin organizat în Puerto Rico, obţinând 83% dintre voturi.

Principalul său contracandidat, Rick Santorum, s-a plasat la o distanţă uriaşă în urma sa, cu 8 procente. Newt Gingrich a fost votat de 2%, iar Ron Paul de 1% dintre portoricani.

Victoria oferă campaniei sale un nou impuls, mai ales după ce a pierdut alegerile primare din Alabama și Mississippi în fața lui Rick Santorum.

„După ce numai 20% dintre voturi au fost numărate, 83% dintre alegătorii din Puerto Rico au votat pentru mine. Este un început promițător”, a spus Romney.

Mitt Romney a fost indicat drept favorit și de către sondajele de opinie, mai ales că este susținut de guvernatorul insulei. Romney a mai obținut victorii importante și în alte teritorii insulare ca Insulele Virgine, Guam sau Hawaii.

„Intenționez să aduc comunitatea latino la urne, să voteze pentru republicani și să recuperăm Casa Albă. Și o să reușim!”, a mai spus Romney.

Nici Rick Santorum nu a ocolit Puerto Rico, însă în timpul vizitei acesta a făcut o gafă care l-a costat scump. El a spus că dacă locuitorii insulei doresc să devină cetățeni americani cu drepturi depline trebuie să facă din engleză limba oficială. Iar Romney a profitat din plin.

„Principiile conservatoare se aplică și în Puerto Rico. Iar cei care sunt de părere că electoratul de origine latină nu votează pentru republicani trebuie să ia exemplu de la Puerto Rico. Să vadă că aici principiile conservatoare și comunitatea latino merg mână în mânã.”, a mai spus Mitt Romney.

Următoarele alegeri vor avea loc pe 20 martie, în statul Illinois. Favorit pentru câștigarea cursei este Mitt Romney, urmat de Rick Santorum.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)