Miting pro-Israel în Washington DC. Peste 200.000 de participanți, estimați că au venit deja la protest (VIDEO)

Miting pro-Israel în Washington DC. Peste 200.000 de participanți, estimați că au venit deja la protest (VIDEO)
Sursa foto: captură Youtube /@ FOX 5 Washington DC

Un miting pro-Israel are loc, la Washington, marți, iar organizatorii Federațiilor Evreiești din America de Nord estimează că aproximativ 200.000 de persoane sunt DEJA prezente, informează The Times of Israel.

Organizatorii au cerut un permis pentru a se aduna 60.000 de oameni, deși liderii evrei au prezis că vor veni mult mai mulți.

Manifestanții din întreaga SUA se adună acum pe National Mall, într-o demonstrație de solidaritate cu Israelul, pe fondul războiului cu Hamas.

Protestatarii cer eliberarea celor 240 de ostatici deținuți în prezent de teroriștii Hamas, în Fâșia Gaza, și fac apel la conducerea americană să combată tendința în creștere a violenței și hărțuirii antisemite.

Deși are loc în capitala SUA, participanții au venit din toată America, mulți au venit în grupuri organizate cu sinagogile locale sau școlile evreiești pentru a lua parte la protest.

Mulți dintre protestatari au venit acoperiți cu steaguri israeliene și americane. La acest protest, vor fi prezenți și vor ține discursuri congresmanul american Ritchie Torres și starul de la Hollywood, Brett Gelman, conform The Times of Israel.

„Relația SUA-Israel nu este doar o valoare democrată sau republicană, nu este doar o valoare progresistă sau conservatoare. Este o valoare americană, codificată în ADN-ul nostru național”, a spus Torres mulțimii.

Muzicianul israelian Ishay Ribo a cântat pe scenă pentru mulțimea exuberantă, care se întinde pe National Mall.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`