Miting de amploare la Istanbul! Protestatarii condamnă tentativa de lovitura de stat și cer păstrarea principiilor laice și republicane în Turcia (VIDEO)

Miting de amploare la Istanbul! Protestatarii condamnă tentativa de lovitura de stat și cer păstrarea principiilor laice și republicane în Turcia (VIDEO)
Foto: novinite.com

Sute de mii de manifestanți convocați de opoziție au protestat în piaţa Taksim din Istanbul. Oamenii cer păstrarea principiilor laice în Turcia și condamnă lovitura de stat, informează B1TV.

Reprezentanţiilor opoziţiei le este teamă că Erdogan va profita de starea de urgenţă şi va impune un guvern incompatibil cu valorile democratice.

Sute de mii de persoane s-au adunat în piaţa Taksim din Istanbul pentru a condamna lovitura de stat militară eşuată şi orice deviere de la principiile republicane şi laice ale statului turc. Manifestanţii s-au pronunţat împotriva oricărui tip de intervenţie militară.

Reprezentanţii Partidului Social-Democrat de opoziţie se tem că Ergodan va profita de starea de urgenţă, aflată în vigoare de joi, pentru a impune un guvern incompatibil cu valorile democratice.

Miting de amploare la Istanbul! Protestatarii condamnă tentativa de lovitura de stat și cer păstrarea principiilor laice și republicane în Turcia

#DIRECT_ONE_4nknin#

Între timp, organizaţia care luptă pentru drepturile omului, Amnesty International, acuză că persoanele care au fost reținute după tentativa de lovitură de stat din Turcia sunt bătute, torturate sau violate în centrele de detenţie.

Amnesty International mai precizează că forţele de ordine din Istanbul şi Ankara obligă oamenii să stea în poziții inconfortabile timp de 48 de ore, nu le dau apă, mâncare şi pastile.

Organizația susține că Turcia ar trebui să le ofere imediat acces observatorilor independenți, care să monitorizeze modul în care sunt trataţi deţinuţii.

Directorul diviziei europene a organizației Amnesty International cere ca autoritățile din Turcia să oprească aceste practici oribile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`