Misterul monumentului de la Stonehenge, elucidat după 5.000 de ani

Misterul monumentului de la Stonehenge, elucidat după 5.000 de ani
Oamenii de ştiinţă britanici au reuşit să dezlege misterul monumentului de la Stonehenge. După zece ani de cercetări arheologice, au ajuns la concluzia că această construcţie a fost considerată un simbol al...

Oamenii de ştiinţă britanici au reuşit să dezlege misterul monumentului de la Stonehenge. După zece ani de cercetări arheologice, au ajuns la concluzia că această construcţie a fost considerată un simbol al unirii popoarelor din Anglia, potrivit The Telegraph.

Concluzia specialiştilor din Marea Britanie a infirmat ceea ce s-a crezut în ultimii cinci mii de ani şi anume că Stonehenge ar fi fost un loc de observaţie, un templu al Soarelui sau un templu druid.

Oamenii de ştiinţă care au lucrat la proiectul Stonehenge Riverside cred că pietrele care compun monumentul au fost folosite pentru a reprezenta strămoşii unora dintre primele comunităţi de fermieri britanici. De aici, şi concluzia că monumentul este de fapt un simbol al reunificării popoarelor din sudul şi vestul Angliei.

Ansamblul Stonehenge este format din patru cercuri concentrice construite numai din pietre cu o înalțime de 6 metri și o greutate de până la 500 de kilograme, aduse la Stonehenge, cel mai probabil de la o distanță de peste 300 de kilometri din Câmpia Salisbury din sudul Angliei. Stonehenge este unul dintre cele mai importante monumente preistorice din Anglia, construit cu cel puţin o mie de ani înaintea druizilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`