Miss Africa de Sud, prima femeie surdă încoronată după un concurs plin de controverse

Miss Africa de Sud, prima femeie surdă încoronată după un concurs plin de controverse
Sursa foto: Instagram

Mia le Roux a devenit prima concurentă surdă care a fost încoronată Miss Africa de Sud. Aceasta folosește un implant cohlear pentru a-și ajuta auzul și a primit doi ani de terapie logopedică înainte de a-și rosti primele cuvinte.

Ce a transmis Miss Africa de Sud

Le Roux, în vârstă de 28 de ani, diagnosticată cu pierdere profundă a auzului când avea un an, a spus în discursul său de acceptare că speră că victoria ei îi va inspira pe tinerii bărbați și femei care s-au simțit excluși să-și urmeze „cele mai sălbatice vise”.

„Sunt o surdă mândră din Africa de Sud și știu ce înseamnă să fii exclusă. Dar datorită Organizației Miss Africa de Sud, am un picior în lumea inclușilor și vreau să construiesc o punte între aceste două lumi”, a spus ea.

„În calitate de Miss Africa de Sud, vreau să colaborez cu guvernul, cu companiile din Africa de Sud și cu oricine este capabil să ajute. Pentru a-i ajuta pe cei excluși din punct de vedere financiar sau pentru a fi capabili în mod diferit să-și împlinească cele mai nebunești vise, așa cum sunt eu în seara asta.”, a adăugat ea, scrie The Independent.

Le Roux folosește un implant cohlear pentru a-și ajuta auzul și a primit doi ani de terapie logopedică înainte de a-și rosti primele cuvinte.

Ea primește un premiu în numerar de 53.371 USD (41.814 GBP), un Mercedes Benz și un apartament de lux mobilat ca premiu câștigător.

Un concurs plin de controverse

Concursul Miss Africa de Sud a fost plin de controverse de când studenta la drept Chidimma Adetshina, în vârstă de 23 de ani, a fost declarată una dintre finaliste pe 1 iulie.

Născută dintr-un tată nigerian și o mamă sud-africană în orașul Johannesburg Soweto, Adeshina a fost supusă unor abuzuri persistente, punând la îndoială naționalitatea ei.

Odată cu alăturarea miniștrilor de cabinet și solicitarea unei anchete cu privire la cetățenia ei, Adeshina a ajuns să se retragă de la concurs pe 8 august, după ce Ministerul Afacerilor Interne a susținut că există „indicii” că mama ei ar fi furat identitatea unei femei din Africa de Sud.

„După multă analiză atentă, am luat decizia dificilă de a mă retrage din competiție pentru siguranța și bunăstarea familiei mele și a mea. Cu sprijinul deplin al Organizației Miss Africa de Sud, plec cu inima plină de recunoștință pentru această experiență uimitoare”, a scris Adeshina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”