Ministrul Transporturilor din Ungaria critică de la Oradea liderii UE: „Ne străduim să-i trimitem la naiba pe actualii șefi de la Bruxelles”

Ministrul Transporturilor din Ungaria critică de la Oradea liderii UE: Ne străduim să-i trimitem la naiba pe actualii șefi de la Bruxelles
Sursa foto: Lázár János/Facebook

Lideri, parlamentari şi candidaţi UDMR din Bihor, Satu Mare, Arad, Timiș, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Sălaj, Alba și Maramureș s-au strâns la Teatrul de Vară din Cetatea Oradea, alături de preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, ministrul ungar al Construcțiilor și Transporturilor, Lázár János, respectiv liderul minorităţii maghiarilor din Slovacia – Berényi József, potrivit ebihoreanul.ro.

Ministrul ungar al Construcțiilor și Transporturilor, Lázár János, membru Fidesz, a lansat un atac dur la adresa liderilor UE:

„E un an critic şi în Ungaria şi în România. Se va decide dacă maghiarilor le va merge bine sau greu. Depinde, deci, cum vă tuningaţi motorul, cum veţi lupta. Anul acesta, veţi trage nu doar pentru comunitatea voastră, ci pentru întregul UDMR, pentru interesul întregii comunităţi maghiare din Bazinul Carpatic, să fiţi luaţi în serios aici, la Budapesta şi Bruxelles. Voi trebuie să vă reprezentaţi. Dacă nu e maghiar din Ardeal la Bruxelles, atunci nu vă puteţi face auziţi, ca şi cum cei 1,3 milioane de maghiari nu ar exista, iar asta nu putem permite”, a spus Lázár.

Lázár a vorbit şi despre neînţelegerile dintre Ungaria şi liderii europeni, iar, în acest context, despre alegerile europarlamentare din 9 iunie.

„Vom alege lideri noi la Bruxelles, depinde şi de noi dacă vor fi buni sau răi. Nu ascund că ştim că nu ne iubesc, şi nici că ne străduim să schimbăm conducerea actuală de la Bruxelles şi să-i trimitem la naiba, pentru că după noi e greşită direcţia în care o ia Uniunea Europeană şi se iau decizii proaste”, a explicat Lázár, dând ca exemplu războiul din Ucraina şi situaţia dificilă în care se află economia întregii Europe.

„Se va decide tot anul acesta dacă vom reuşi să ne ţinem departe de acest război de la graniţă ori ne vor împinge spre el. Depinde de cine vor fi primari, cine va intra în Parlament şi cine va conduce la Bruxelles.  Anul acesta vom afla dacă economia Europei va continua spre faliment ori va începe să urce”, a spus el.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
10:15 - Suspendat la națională după o bătaie generală, Bentancur riscă o suspendare și mai drastică în Anglia. Derapaj rasist la adresa coechipierului Son
10:13 - Întregul Pământ a vibrat timp de nouă zile. Motivul: un mega-tsunami declanșat de climă
09:55 - Cum se menține Nadia Comăneci într-o formă de invidiat. Alimentele pe care nu le consumă niciodată: „În schimb beau o bere, două la cină”
09:38 - România și Bulgaria vor să activeze noul Comandament NATO de Forțe Speciale pentru Marea Neagră, creat pe fondul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei
09:31 - ANM anunță „o perioadă cu mai multe precipitații”. Florinela Georgescu: Ploile vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Este foarte posibil să existe inundații rapide / Vremea se va răci (VIDEO)
09:14 - Percheziții în Portul Agigea. Activitatea în vamă a fost dată peste cap ore întregi
08:55 - Dezbaterea prezidențială în SUA: Cerceii purtați de Kamala Harris au dat naștere unei noi teorii a conspirației
08:47 - Mircea Fechet: Când Transfăgărașanul va fi închis, există riscul ca urșii să aleagă calea ușoară de a se hrăni și, în lipsa feliei de pizza aruncată pe geam, să ajungă în gospodării / Vor fi 10 panouri de avertizare (VIDEO)
08:29 - Biciclist lovit de o mașină după ce a trecut pe roșu. Era băut, avea un copil pe bicicletă și tot el a sărit la bătaie după accident
08:17 - Cum va fi vremea vineri, 13 septembrie. Vor fi averse consistente în unele zone