Ministrul Justiției din Ungaria: Companiile IT globale au restricţionat doar libertatea de exprimare, însă războiul ideologic din SUA demonstrează că, prin simpla apăsare a unui buton, oamenii pot fi scoşi din spaţiul online

Ministrul Justiției din Ungaria: Companiile IT globale au restricţionat doar libertatea de exprimare, însă războiul ideologic din SUA demonstrează că, prin simpla apăsare a unui buton, oamenii pot fi scoşi din spaţiul online
Foto: facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice

Ministrul Justiției din Ungaria, Judit Varga, are o reacție dură la adresa giganților mondiali din domeniul tehnologiei avertizând că „noi cu toţii putem fi opriţi printr-o simplă apăsare de buton”. Mesajul publicat de oficialul guvernamental de la Budapesta vine după ce conturile lui Donald Trump de pe rețelele sociale au fost suspendate ca urmare a mesajelor publicate de președintele în exercițiu al SUA, mesaje care ar fi încălcat regulile privind „incitarea la violență”. Totul în contextul violențelor care au avut loc în urmă cu o săptămână în sediul Congresului american.

Ministrul ungar al Justiției, reacție dură la adresa giganților IT, după închiderea conturilor lui Donald Trump

„Până în prezent, companiile tehnologice globale au restricţionat doar libertatea de opinie şi de exprimare, însă războiul ideologic pe care îl putem urmări în SUA demonstrează că, prin simpla apăsare a unui buton, oamenii pot fi scoşi din spaţiul online, din spaţiul în care îşi trăiesc viaţa de zi cu zi, unde îşi gestionează munca şi afacerile, unde îşi stochează amintirile şi unde ţin legătura cu prietenii şi cunoştinţele, cu toţi cei dragi”,a transmis Judit Varga printr-un mesaj publicat pe Facebook și citat Agerpres.

Mai mulți lideri europeni și-au exprimat dezprobarea față de aceste măsuri luate de giganții din domeniul tehnologiei, ministrul ungar al Justiției precizând că politicienii au reacționat astfel de teamă că s-ar putea ca și lor să li se întâmmple același lucru.

„Poate fi surprinzător faptul că Merkel, (liderul PPE Manfred – n.r.) Weber şi alţi lideri europeni au ridicat vocea împotriva unei măsuri luate de companii tehnologice care promovează o ideologie liberală globalistă. (…) Dar probabil şi-au dat seama că acest lucru li s-ar putea întâmpla şi lor, că ar putea fi deconectaţi şi ei dacă nu s-ar comporta în modul aşteptat.

Merită să ne gândim, în timp ce continuăm lucrul la un cadru pentru securitatea legală şi transparenţa online, dacă este o idee bună ca toată viaţa noastră să se bazeze pe social media.

Să le spunem copiilor noştri, prietenilor şi celor dragi că ar trebui să ne trăim viaţa reală şi chiar să o reconstruim, în locul unei vieţi virtuale. Şi asta pentru că în viaţa noastră reală vom putea lua, întotdeauna, propriile decizii”, a mai scris mambra guvernului de la Budapesta pe Facebook.

Ministrul Justiției din Ungaria: Companiile IT globale au restricţionat doar libertatea de exprimare, însă războiul ideologic din SUA demonstrează că, prin simpla apăsare a unui buton, oamenii pot fi scoşi din spaţiul online

Angela Merkel a catalogat drept ”problematică” decizia companiilor americane

În urmă cu câteva zile, cancelarul german Angela Merkel a catalogat drept problematică decizia companiilor americane de tehnologie de a închide conturile lui Donald Trump.

“Cancelarul consideră că închiderea definitivă a conturilor unui președinte ales este o chestiune problematică”, a transmis purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert.

Reacții similare au venit și de pe scena politică din Franța.

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, s-a declarat ”șocat” căTwittera decis să-i închidă contul lui Trump.

„Oligarhia digitală este una dintre amenințările care planeazăasupra statelor și democrațiilor”, a denunțat Bruno Le Maire. Reglementările de acest fel sunt necesare, dar ar trebui să aparțină poporului suveran, statului și sistemului judiciar, a spus ministrul francez al finanțelor.

La rândul său, comisarului european Thierry Breton și-a exprimat „perplexitatea” față de deciziile giganților din mediul online.

Twitter, Facebook, Snapchat și Twitch sunt unele dintre rețelele sociale care au suspendat conturile președintelui american în exercițiu, Donald Trump.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)