Ministrul italian al Culturii a demisionat din cauza amantei: „Au fost niște zile dureroase”

Ministrul italian al Culturii a demisionat din cauza amantei: „Au fost niște zile dureroase”
Gennaro Sangiuliano. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / Cecilia Fabiano

Ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, și-a dat demisia din funcție după dezvăluirile că și-a înșelat soția cu o consilieră mai tânără cu 21 de ani decât el.

Ministrul italian al Culturii a demisionat

„După ce m-am gândit mult în aceste zile dureroase, (…) am decis să demisionez din funcția de ministru al Culturii”, a susținut Gennaro Sangiuliano într-o scrisoare adresată premierului Giorgia Meloni și citată de AFP.

Demisia sa vine cu mai puţin de două săptămâni înaintea unei reuniuni a miniştrilor Culturii din ţările G7, prezidată anul acesta chiar de Italia.

Sangiuliano a mai susținut că va sesiza Parchetul pentru a demonstra că „am acţionat în mod corect”. Nu a precizat, însă, și împotriva cui va depune plângerea.

Meloni a reacționat mulțumindu-i lui Sangiuliano pentru „munca extraordinară care a permis guvernului italian să obţină rezultate importante în promovarea marelui patrimoniu cultural italian”.

Gennaro Sangiuliano, acuzat de infidelitate

La finalul lunii august, influencerița Maria Rosaria Boccia (41 de ani) a scris pe reţelele sociale că a avut o relație cu Gennaro Sangiuliano (62 de ani) și că a fost numită consilier al lui. După ce el a negat informația, ea a postat fotografii în care apar împreună la diverse evenimente publice, e-mailuri și cărţi de îmbarcare.

Ulterior, el a recunoscut că au avut o relație din mai anul trecut, dar a spus că s-au despărțit „la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august”, fără să precizeze dacă e vorba de 2023 sau 2024.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`