Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a anunțat că Israelul nu va oferi ajutor militar Ucrainei

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a anunțat că Israelul nu va oferi ajutor militar Ucrainei
Sursa Foto: Hepta.ro

Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării, a transmis că Israelul nu va sprijini Ucraina cu echipamente militare. Potrivit acestuia, Ierusalimul se limitează la loturi de ajutoare medicale și umanitare și va continua să rămână pe această poziție, notează obozrevatel.com.

Israelul a anunțat, oficial, că nu va oferi ajutor militar Ucrainei

„Politica noastră faţă de Ucraina nu se va schimba. Vom continua să susţinem Occidentul şi să ne aflăm alături de el, însă nu vom furniza armament Ucrainei”, a susținut Gantz într-un briefing cu ambasadori ai Uniunii Europene.

Recent, Ucraina a trimis în mod oficial o solicitare către guvernul Israelului privind furnizarea de arme moderne. Kievul nu găsește motive obiective pentru refuzul Ierusalimului de a coopera direct cu el.

Cu toate acestea, Benny Gantz a refuzat să aibă o conversație telefonică cu colegul său ucrainean Oleksi Reznikov

Președintele Ucrainei, șocat de decizia Israelului

Liderul de la Kiev a transmis în cadrul unui interviu acordat Ouest-France, că este șocat de lipsa de ajutor din partea Israelului pentru Ucraina de la începutul invaziei la scară largă a trupelor Kremlinului, informează Ukrainska Pravda.

„Sunt șocat. Nu înțeleg. Israelul nu ne-a dat nimic, nimic, zero … Înțeleg că trebuie să-și apere pământul, dar am primit informații că Israelul își exportă armele în alte țări. Au existat discuții cu conducerea Israelului, iar aceasta nu a ajutat Ucraina. De ce să nu ne dea apărare aeriană?”, a tunat președintele Ucrainei, în urmă cu o lună.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`