Ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, a avertizat că, dacă atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza nu se opresc imediat, violențele s-ar putea extinde

Ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, a avertizat că, dacă atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza nu se opresc imediat, violențele s-ar putea extinde

Ministrul iranian de externe a avertizat vineri că, dacă atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza nu se opresc imediat, violențele s-ar putea extinde și în alte părți ale Orientului Mijlociu.

Amir-Abdollahian acuză SUA că trimite arme și bombe pentru ca civilii să fie uciși

Hossein Amir-Abdollahian a vorbit cu reporterii la Beirut după o întâlnire cu omologul său libanez, în timpul căreia cei doi oficiali au cerut încetarea atacurilor Israelului asupra Fâșiei Gaza, arată The Guardian.

De asemenea, el s-a întâlnit cu liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, precum și cu premierul interimar Najib Mikati și cu președintele parlamentului.

„Ceea ce este amuzant este că, în momentul în care America face apel la autocontrol în cazul ambelor părți implicate, le permite criminalilor din falsa entitate sionistă să ucidă femei, copii și civili în Gaza”, a declarat Amir-Abdollahian.

Potrivit AP, el a avertizat că „dacă aceste crime de război organizate care sunt comise de entitatea sionistă nu se opresc imediat, atunci ne putem imagina orice posibilitate”.

Amir-Abdollahian a spus: „America nu poate trimite arme și bombe pentru a ucide femei, copii și civili în Gaza și, în același timp, să facă apel la autocontrolul părților implicate”.

Amir-Abdollahian a vizitat Bagdadul înainte de a ajunge la Beirut, iar în cursul zilei de astăzi urmează să se deplaseze în capitala siriană, Damasc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`