Ministrul de externe din Israel îl acuză pe Josep Borrell că „amintește de cei mai răi antisemiți din istorie”. Șeful diplomației UE criticase un atac israelian din Gaza

Ministrul de externe din Israel îl acuză pe Josep Borrell că „amintește de cei mai răi antisemiți din istorie”. Șeful diplomației UE criticase un atac israelian din Gaza
Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Jan Van De Vel

Ministrul israelian al afacerilor externe, Israel Katz, l-a acuzat de „antisemitism” pe șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, care își exprimase indignarea față de uciderea unor angajați ai ONU într-un atac israelian în Fâșia Gaza, relatează AFP preluată de Barron`s.

Israel Katz susține că șeful în exercițiu al diplomației europene „este un antisemit”.

„Josep Borrell este un antisemit și un detractor al Israelului, care încearcă în mod constant să treacă rezoluții și sancțiuni împotriva Israelului în UE, doar pentru fi apoi blocat de majoritatea statelor membre”, susține ministrul de externe al Statului Israel.

Șeful diplomației UE criticase atacul israelian din Nuseirat, Gaza

Joi, Josep Borrell s-a declarat „indignat” de moartea a șase angajați ai agenției din cadrul ONU care se ocupă de refugiații palestinieni (UNRWA), angajați uciși într-un atac aerian pe care l-au efectuat forțele israeliene miercuri asupra unei școli transformate în adăpost, în zona Nuseirat din centrul Fâșiei Gaza.

Atacul a distrus parțial școala Al-Jawni, o instituție coordonată de ONU.

Agenția de protecție civilă din Gaza și ONU susțin că în atacul israelian au fost uciși cel puțin 18 oameni, inclusiv femei și copii. De partea cealaltă, armata israeliană susține că a vizat doar militanți Hamas.

Forțele israeliene susțin că au ucis nouă militanți, dintre care trei care erau și angajați ai UNRWA.

UNRWA susține că șase dintre angajații săi au fost uciși în două atacuri israeliene asupra școlii.

Israel Katz îl acuză pe Josep Borrell că „amintește de cei mai răi antisemiți din istorie”

Israel Katz a lansat în mod repetat acuzații de „antisemitism” la adresa lui Josep Borrell, care a criticat constant ceea ce el consideră a fi abuzuri israeliene în Fâșia Gaza și Cisiordania.

Șeful politicii externe a UE consideră că atacul din Nuseirat a arătat o „sfidare a principiilor de bază” din dreptul umanitar internațional.

Sâmbătă, ministrul israelian Katz a declarat: „Există o diferență între critici legitime… și campania antisemită, plină de ură, pe care o conduce Borrell împotriva Israelului – care amintește de cei mai răi antisemiți din istorie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`