Ministrul de externe al Israelului exclude propunerea de încetare a focului în Liban: 23 de sirieni au fost uciși în cel mai recent atac, majoritatea femei și copii

Ministrul de externe al Israelului exclude propunerea de încetare a focului în Liban: 23 de sirieni au fost uciși în cel mai recent atac, majoritatea femei și copii
sursă foto: Hepta/Photo: Marwan Naamani/ZUMA Press Wire/dpa

Ministrul de externe al Israelului, Israel Katz, a exclus ca Israelul să accepte un acord de încetare a focului de 21 de zile propus de SUA și Franța între Israel și Hezbollah, spunând: „Nu va exista încetare a focului în nord”, anunță The Guardian.

Peste 600 de oameni au fost uciși și mii de alte persoane au fost rănite în Liban

Biroul lui Benjamin Netanyahu a părut și el că respinge propunerea, spunând „Veștile despre o încetare a focului – nu sunt adevărate. Aceasta este o propunere americano-franceză, la care premierul nici măcar nu a răspuns”.

Biroul lui Netanyahu a spus, în schimb, că „primul ministru a instruit IDF să continue lupta cu toată forța”. Peste 600 de oameni au fost uciși și mii de alte persoane au fost rănite în Liban de când Israelul a început luni o campanie intensă de bombardamente.

Aproximativ 60.000 de israelieni au fugit din casele lor din nordul Israelului din cauza luptelor continue. Pe partea libaneză a liniei albastre trasate de ONU care desparte cele două țări, zeci de mii de libanezi au fost, de asemenea, strămutați în interior.

Anterior, ministrul de finanțe de extremă dreapta al Israelului, care a spus anterior că zădărnicirea realizării unui stat palestinian este misiunea vieții sale, a respins, de asemenea, ideea unei încetări a focului. Bezalel Smotrich a spus: „Campania din nord ar trebui să se încheie cu un singur scenariu – zdrobirea Hezbollah-ului”.

Armata israeliană a susținut că peste noapte a lovit „aproximativ 75 de ținte teroriste aparținând organizației teroriste Hezbollah” în Beqaa și în sudul Libanului. Autoritățile din Liban au raportat că cel puțin încă patru persoane au fost ucise în această dimineață și că 23 de sirieni, majoritatea femei și copii, au fost uciși în timpul nopții în urma unui atac israelian asupra Younine, în Liban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`