Ministrul austriac al integrării spune că sistemul de acordare de azil al UE este defect și Austria n-a vrut să-l extindă prin Bulgaria și România

Ministrul austriac al integrării spune că sistemul de acordare de azil al UE este defect și Austria n-a vrut să-l extindă prin Bulgaria și România
Ministrul austriac al integrării spune că sistemul de acordare de azil al UE este defect și Austria n-a vrut să-l extindă prin Bulgaria și România, sursă foto: captură YT

Ministrul Integrării, Susanne Raab, consideră că sistemul european de azil este defect, structurile de integrare fiind împinse la limită de numărul tot mai mare de solicitanți, ceea ce face necesar un sistem european comun.

Raab consideră că Austria nu ar trebui să mai acorde azil din cauza nivelului scăzut de educație și „setului diferit de valori” al solicitanților

Raab a continuat să justifice veto-ul Austriei împotriva aderării Bulgariei și României la spațiul Schengen, cercul interior al UE aproape lipsit de frontiere, deoarece, crede ea, nu avea rost să extindă un sistem defect, anunță Euractiv.

Viena a fost criticată de partenerii UE, cum ar fi Germania, deoarece veto-ul la Schengen a fost înțeles ca fiind o mișcare care se pliază pe politica internă.

Austria a înregistrat aproximativ 100.000 de refugiați non-ucraineni în 2022. Cu locuințele copleșite, guvernul a fost nevoit să recurgă la furnizarea de corturi pentru refugiați.

Numărul tot mai mare de solicitanți de azil este „o provocare uriașă pentru structurile de integrare, care sunt cu siguranță la limită”, a declarat Raab, o conservatoare, într-un interviu acordat APA.

„Avem nevoie, în sfârșit, de un sistem european comun de azil cu o protecție eficientă a frontierelor externe”, a subliniat ea. În prezent, Suedia deține președinția rotativă a UE și a exclus un „pact” privind migrația în timpul mandatului său.

„Nu este acceptabil ca refugiații să își poată alege țările de destinație și ca, în prezent, Austria să ducă în spate principala povară”, a subliniat ea. Faptul că Austria, alături de alte câteva țări, are unul dintre cele mai mari numere de cereri de azil din Europa nu este „nici corect, nici echitabil”.

În plus, ea a subliniat că „cererea de lucrători calificați nu poate fi satisfăcută prin integrarea în materie de azil”. Ea a atribuit acest lucru nivelului scăzut de educație și „setului diferit de valori” al solicitanților de azil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
09:36 - Reprezentanții MAI au transmis primele date din România, după deschiderea urnelor: „Efectivele MAI au întocmit 3 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni”. Principalele fapte interzise în ziua votului
09:21 - Marcel Ciolacu: „Am votat pentru o Românie în care românii să aibă un trai decent și pentru o Românie a cărui președinte să muncească pentru țară și pentru poporul său” (VIDEO)
09:04 - Salvamont România a primit 17 de apeluri în ultimele 24 de ore. Au fost salvate 25 de persoane
09:00 - Ludovic Orban, înainte de a vota pentru prezidențiale: În ultima săptămână s-a lansat masiv o dezinformare. Este o minciună gogonată, să nu cumva să mă votați, să votați candidata pe care v-am rugat să o votați (VIDEO)
08:49 - Erupție vulcanică surprinsă din avion: Imagini spectaculoase filmate de pasageri (VIDEO)
08:22 - Alegeri prezidențiale 2024: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la vot
08:21 - Nicolae Ciucă a mers la vot: „Eu am votat pentru prosperitate, securitate și democrație. Am votat util pentru acel candidat care, într-adevăr, poate să reprezinte toate aceste valori ale democrației românești” (VIDEO)
08:10 - Lucian Bode și Robert Sighiartău au votat imediat după ce s-au deschis secțiile de vot: „Am votat omul căruia i se potrivește cel mai bine haina prezidențială” / „Am votat pentru un om care poate să facă față tuturor provocărilor prin care trece România” (VIDEO)
08:05 - Cutremur în România, duminică dimineață, în ziua alegerilor prezidențiale
07:39 - Referendum București: Secțiile de votare s-au deschis, cetățenii răspund la trei întrebări importante