Ministrul Afacerilor Externe: „Acum câteva luni aveam în continuare un veto din partea Austriei. Acum suntem deja cu un pas important în Schengen” (VIDEO)

Ministrul Afacerilor Externe: Acum câteva luni aveam în continuare un veto din partea Austriei. Acum suntem deja cu un pas important în Schengen (VIDEO)
Foto: ue.mae.ro

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a răspuns vineri seara, într-o intervenție pentru B1 TV, la criticile formulate de liderii opoziției care spun că aderarea României la spațiul Schengen doar pe cale aeriană și maritimă este de fapt o înfrângere, mascată într-o victorie de către Guvern.

Luminița Odobescu a ținut să precizeze că acum câteva luni încă se vorbea despre veto-ul Austriei, iar acum România este deja cu un picior în spațiul Schengen și că acest demers va continua până la aderarea deplină:

“Să nu uităm că acum câteva luni practic aveam în continuare un veto din partea Austriei și am reușit să ne mișcăm într-o direcție bună. Suntem deja cu un pas important în Schengen. Mai avem o etapă de parcurs, dar suntem acolo și suntem parte a acquis-ului Schengen, stat care aplică integral acquis-ul Schengen. De altfel acesta este și titlul deciziei Consiliului UE și sigur procesul va continua până la finalizare”.

Consiliul Uniunii Europene a votat în unanimitate primirea României și Bulgariei în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, potrivit unui anunț al Comisiei Europene.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`