Miliardarul Bernard Arnault, investigat pentru relațiile cu un oligarh rus. Ce acuzații i se aduc

Miliardarul Bernard Arnault, investigat pentru relațiile cu un oligarh rus. Ce acuzații i se aduc
Bernard Arnault. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Niviere David/ABACAPRESS.COM

Miliardarul Bernard Arnault se află în atenția autorităților în urma investigațiilor legate de legăturile sale cu oligarhul rus Nikolai Sarkisov, într-un caz suspect de spălare de bani în legătură cu investiții imobiliare în stațiunea exclusivistă de schi Courchevel.

Bernard Arnault, cercetat pentru suspiciuni de spălare de bani

Procuratura din Paris a anunțat vineri că investighează relațiile dintre miliardarul francez Bernard Arnault și omul de afaceri rus Nikolai Sarkisov pentru posibila spălare de bani, conform Bloomberg. Ancheta se concentrează pe tranzacțiile legate de proprietățile din stațiunea exclusivistă de schi Courchevel, potrivit dezvăluirilor făcute de ziarul Le Monde, citat de Adevarul.

Un reprezentant oficial al lui Arnault a refuzat să facă comentarii, în timp ce un reprezentant oficial al lui Sarkisov nu a fost disponibil pentru a oferi comentarii imediate.

Miliardarul ar fi cumpărat în mod mascat, proprietăți în Courchevel

Cotidianul francez a relatat că în 2018, Sarkisov a achiziționat proprietăți în Courchevel, folosind companii intermediare, însă cumpărătorul final a fost Arnault. Se presupune că CEO-ul LVMH, Moet Hennessy Louis Vuitton SE, i-a plătit lui Sarkisov aproximativ 20 de milioane de euro (21,2 milioane de dolari) pentru active, iar Sarkisov a obținut un profit de aproximativ 2 milioane de euro din tranzacție.

Anchetatorii sugerează că tranzacțiile lui Arnault ascund proveniența fondurilor și identitatea cumpărătorului final. Parchetul din Paris nu a oferit comentarii suplimentare. Le Monde a dezvăluit că Arnault și-a apărat tranzacțiile ca fiind legale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`