Milano va interzice circulația mașinilor în oraș, pentru început doar în centru

Milano va interzice circulația mașinilor în oraș, pentru început doar în centru
Sursa foto: : Freepik /@vwalakte

Orașul Milano se pregătește să interzică circulația mașinilor în centru, într-un efort de a promova transportul durabil și de a aborda preocupările legate de mediu, transmite ANSA, potrivit Agerpres.

Primarul Giuseppe Sala a anunțat planurile de a închide centrul orașului pentru traficul privat până în prima jumătate a anului viitor, cu intenții de extindere ulterioară. Această decizie reflectă o tendință globală de a crea orașe mai prietenoase cu mediul și sănătatea.

Tranziția ecologică și prioritizarea transportului durabil

Edilii marilor orașe din lume iau măsuri importante pentru a restricționa accesul mașinilor în centrele urbane, punând accentul pe transportul public și pe mijloacele de transport durabile. Milano se alătură acestui efort, pledând pentru un mediu urban mai prietenos cu mediul și mai sănătos.

Primarul Sala a subliniat importanța de a face schimbări pentru beneficiul comunității și al mediului, evidențiind că această inițiativă nu este destinată elitei, ci tuturor locuitorilor. În contextul actual, cu aproximativ un milion de persoane strămutate în Gaza, Sala a făcut un apel către comunitatea internațională pentru a dezvolta un program mondial de refugiați pentru locuitorii din Gaza.

Beneficii și provocări pentru orașele fără mașini

În timp ce interzicerea mașinilor din orașe aduce numeroase beneficii, cum ar fi îmbunătățirea sănătății, reducerea accidentelor rutiere și mai mult spațiu verde, există și provocări legate de perturbări inițiale, complexitate, accesibilitate și impactul asupra afacerilor locale. Astfel de măsuri necesită planificare și adaptare pentru a fi implementate eficient.

Milano devine astfel un exemplu de oraș care adoptă măsuri radicale pentru a crea un mediu urban mai durabil și mai sigur, în timp ce abordează provocările și oferă soluții pentru un viitor mai sănătos.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`