Mii de oameni au protestat pe străzile din Marea Britanie împotriva extremei dreapta și rasismului

Mii de oameni au protestat pe străzile din Marea Britanie împotriva extremei dreapta și rasismului

Mii de protestatari anti-rasism au ieși în stradă pentru a contracara protestele organizate de extrema dreaptă. Manifestanții au format scuturi umane centrele de azil, după ce poliția a avertizat că vor avea loc noi proteste violente anti-migranți.

Mii de britanici au protestat față de extrema dreapta

Protestatarii anti-rasism au ținut pancarte cu mesaje precum „refugiații sunt bineveniți” și „respingem rasismul, încearcă terapia” și au protestat în stradă în mai multe localități din Marea Britanie, la nouă zile după ce țara a fost zguduită de atacul care a avut loc la un atelier de copii în Southport.

Poliția a organizat cea mai mare mobilizare pentru a contracara dezordinea de la revoltele din 2011, afirmând că multe dintre adunările planificate aveau potențialul de a deveni violente.

Birourile avocaților au fost închise, magazinele din centrele orașelor au fost baricadate, cabinetele medicilor de familie au închis mai devreme, iar parlamentarii au fost sfătuiți să lucreze de acasă, pe măsură ce 41 din cele 43 de zone ale forțelor de poliție locale din Anglia și Țara Galilor se pregăteau pentru potențiale tulburări.

Aproximativ 6.000 de ofițeri antrenați pentru intervenții în caz de revolte au fost mobilizați pentru a face față mitingurilor și celor aproximativ 30 de contra-proteste așteptate, după ce firmele de avocatură specializate în imigrație și centrele pentru refugiați au fost listate ca potențiale ținte într-un grup de chat de extrema dreaptă pe aplicația de mesagerie criptată Telegram.

Sute de oameni au format un scut uman în fața unei biserici

În schimb, mii de contra-protestatari au ieșit pe străzile din Liverpool, Birmingham, Bristol, Brighton și Londra pentru a-și proteja comunitățile.

În Liverpool, sute de oameni au format un scut uman în fața unei biserici vizate care găzduiește un centru de consiliere în imigrație, în timp ce femeile țineau bannere cu mesaje precum: „Bunicile împotriva naziștilor”.

Scene similare au fost observate în Hackney și Walthamstow, ambele în estul Londrei, și Finchley, în nordul capitalei, pe măsură ce mii de localnici și activiști anti-fasciști s-au adunat și au ținut pancarte cu mesaje precum „suntem o singură rasă umană” și „uniți împotriva urii”.

În Brighton, puținii protestatari anti-imigrație care s-au adunat în fața unui birou de avocatură vizat au fost înconjurați de poliție pentru propria lor protecție după ce au fost depășiți numeric de aproximativ 500 de contra-protestatari care scandau: „Jos de pe străzile noastre, scârbe naziste”. Mai târziu, adunarea a căpătat o atmosferă de carnaval stradal cu o trupă de samba și cântece zgomotoase.

Poliția Metropolitană a declarat că 15 persoane au fost arestate în întreaga capitală, inclusiv 10 în Croydon pentru agresarea lucrătorilor de urgență, posesie de arme ofensive și alte infracțiuni după ce aproximativ 50 de persoane s-au adunat „pentru a provoca tulburări și a alimenta dezordinea”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie