Mii de americani au protestat de Ziua Națională a Independenței împotriva ”spionajului” practicat de NSA

Mii de americani au protestat de Ziua Națională a Independenței împotriva ”spionajului” practicat de NSA
Americanii au sărbătorit Ziua Națională a Independenței într-o formă inedită: Mii de oameni au ieșit pe străzi și au protestat împotriva programului de ”spionaj neconstituțional” al agenției NSA....

Americanii au sărbătorit Ziua Națională a Independenței într-o formă inedită: Mii de oameni au ieșit pe străzi și au protestat împotriva programului de ”spionaj neconstituțional” al agenției NSA.

Protestele au continuat și pe Internet. La Washington însă, între 200 şi 300 de persoane s-au adunat la câteva sute de metri de Casa Albă, afişând pancarte cu mesaje precum ”Nu-mi furaţi dreptul la o viaţă privată” sau scandând slogane de genul ”Respectaţi cel de-al patrulea amendament”, citează presa americană.

Alte manifestaţii, reunind sute de persoane, au avut loc pe străzile din zeci de oraşe americane precum Philadelphia, Boston, New York, Chicago sau San Francisco. ”Aceste programe sunt nejustificate, prea extinse şi periculoase”, a explicat pentru AFP la Washington unul dintre participanţii la proteste, Thomas Nephew, militant al unei asociaţii de apărare a drepturilor civice.

Fostul agent NSA Edward Snowden este căutat de întreaga SUA, acesta făcând dezvăluiri șocante cu privire la vaste programe de monitorizare a comunicațiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`