Mexic: 24 de balene pilot au murit după ce au eșuat pe o plajă (VIDEO)

Mexic:  24 de balene pilot au murit după ce au eșuat pe o plajă (VIDEO)
foto: stirileprotv.ro

Douăzeci şi patru de balene au murit după ce un grup de douăzeci şi şapte de cetacee a eşuat pe o plajă din Mexic.

Un responsabil din cadrul serviciilor mexicane pentru protectia mediului a anunţat că deşi au lucrat 15 ore pentru a salva mamiferele acvatice, militarii şi pescarii nu au reuşit să salveze decât 3 dintre acestea.

Mexic: 24 de balene pilot au murit după ce au eșuat pe o plajă

#DIRECT_ONE_9k7j18#

Mai mulţi militari şi pescari au încercat să ducă înapoi în apele adânci cele 27 de balene pilot eşuate pe plaja. Întrucât mareea era prea mică, iar cetaceele continuau să revină spre mal, după 15 ore de eforturi susţinute, doar două balene-pilot adulte şi un pui au putut fi salvaţi, arată B1 TV.

Autorităţile susţin că primele indicii arată că animalele ar fi eşuat din motive independente de activităţile umane. Balenele s-ar fi dezorientat, întrucât niciuna dintre ele nu prezenta răni vizibile sau urme cauzate de năvod sau de la alte instrumente de pescuit.

Cele 27 de mamifere acvatice care au eşuat pe plaja din San Felipe, parte a statului Baja Caliornia, fac parte dintr-o specie protejată în Mexic. Specialiştii au precizat că balenele-pilot nu le abandonează pe celelalte balene care sunt în pericol, chiar dacă acest lucru le-ar costa viaţa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`