Un meteorit care A EXPLODAT deasupra Mării Bering a eliberat de 10 ori mai multă energie decât bomba atomică de la Hiroshima

Un meteorit care A EXPLODAT deasupra Mării Bering a eliberat de 10 ori mai multă energie decât bomba atomică de la Hiroshima
Sursa: Pixabay

Un meteorit care a explodat la sfârșitul anului trecut deasupra Mării Bering a degajat de zece ori mai multă energie decât bomba atomică ce a distrus orașul Hiroshima, scrieThe Guardian.

Meteoritul, care a explodat deasupra peninsulei rusești Kamceatka, a eliberat o forță echivalentă cu173 de kilotone de dinamită.

Evenimentul a avut loc pe 18 decembrie, și spre deosebire de explozia de la Celeabinsk, care a avut loc în urmă cu șase ani, acest meteorit s-a făcut bucăți într-un loc izolat, astfel că întâmplarea a fost descoperită abia acum.

Analiza Agenției Spațiale arată că meteoritula intrat în atmosfera Pământului și a explodat la o altitudine de 16 mile (25,74 kilometri).

Nasa a primit informații informații cu privire la explozie de la Forțele Armate americane după ce sateliții militari au detectat o lumină infraroșie vizibilă provenită de la mingea de foc în decembrie.

Astfel de explozii au loc doar de două sau trei ori într-un secol, a remarcatLindley Johnson, un ofițer de apărare planetară de la NASA, pentru BBC.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`