Mesajul surprinzător transmis de un consilier al preşedinţiei ucrainene: „Prigojin l-a umilit pe Putin”

Mesajul surprinzător transmis de un consilier al preşedinţiei ucrainene: „Prigojin l-a umilit pe Putin”
Sursa Foto: Hepta.ro/ Gavriil Grigorov / Sputnik

Un consilier al preşedinţiei ucrainene a susținut sâmbătă, 24 iunie, că liderul grupării de mercenari Wagner l-a „umilit pe Putin”, conducând o rebeliune cu oamenii săi, notează Gandul.

Mesajul surprinzător transmis de un oficial ucrainean

„Prigojin l-a umilit pe Putin/statul şi a arătat că nu mai există un monopol legitim al violenţei” în Rusia, a scris pe Twitter Mihailo Podoliak, după un acord între Kremlin şi Wagner.

Angajat într-o rebeliune armată împotriva conducerii militare ruse, Evgheni Prigojin le-a ordonat soldaților săi să oprească marşul spre Moscova şi să se întoarcă înapoi spre taberele lor militare, la finalul unor negocieri intense cu liderul belarus Alexandr Lukaşenko.

Negocierile dintre Prigojin și Lukașenko

Potrivit biroului de presă al lui Lukașenko, discuțiile dintre cei doi au avut loc cu acordul liderului de la Kremlin.

„Prigojin a fost de acord să oprească marșul spre Moscova și să ia măsuri suplimentare pentru a detensiona situația”, se arată în raportul trimis de biroul de presă.

Cei doi ar fi negociat ore întregi o metodă de a pune capăt marșului spre Moscova. Cu toate că Prigojin nu ar fi obținut schimbarea din funcție a ministrului Apărării, Serghei Șoigu, și a șefului de stat major al Armatei ruse, Valeri Gherasimov, acesta a fost mulțumit de rezultatele operațiunii sale.

„Au vrut să desființeze gruparea Wagner. Am plecat în „marșul pentru justiție” pe 23 iunie. În 24 de ore, am ajuns până la 200 de kilometri de Moscova. În tot acest timp, nu am pierdut nicio picătură din sângele războinicilor noștri”, a declarat șeful grupării Wagner.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`