Mesajul SUA la asasinarea Dariei Dughina a enervat Kremlinul / Estonia califică drept provocare scenariul anchetei difuzat de FSB

Mesajul SUA la asasinarea Dariei Dughina a enervat Kremlinul / Estonia califică drept provocare scenariul anchetei difuzat de FSB
Funeraliile Dariei Dughina. Foto: captura YT

Washingtonul a condamnat, recent, atentatul cu bombă în care şi-a pierdut viaţa Daria Dughina, fiica extremistului Aleksandr Dughin, considerat ideologul lui Vladimir Putin. Oficialităţile au subliniat faptul că Ucraina a negat orice responsabilitate pentru acest atac, conform EFE.

Departamentul de Stat: „SUA condamnă uciderea oamenilor pașnici”.

„SUA condamnă uciderea oamenilor pașnici”, a conchis Departamentul de Stat al SUA cu privire la asasinarea Dariei Dughina.

”Condamnăm atacurile împotriva civililor, fie ei din Kiev, Bucea, Harkov, Kramatorsk, Mariupol sau Moscova. Acest principiu se aplică în întreaga lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, într-o conferinţă de presă.

Întrebat despre acuzaţiile Moscovei ce au făcut responsabile serviciile de informaţii ucrainene pentru moartea Dariei Dughina,  Price a subliniat că ”Ucraina a negat implicarea” în atentat.

Ministerul de Externe Rus, enervat de mesajul SUA care condamnă atât crimele din Rusia cât şi cele din Ucraina

Reacția Departamentului de Stat la omorul Dariei Dughina discreditează întreaga activitate a Washingtonului la nivel internațional în domeniul apărării drepturilor omului”, a comentat Maria Zaharova, reprezentanta Ministerului de Externe al Federației Ruse.

„Este o provocare pusă la cale de FSB”, a transmis Ministerul Estonian de Externe

Ministerul de Externe al Estoniei a reacționat la informații publicate de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei(FSB) , potrivit cărora pretinsa asasină a Dariei Dughina ar fi părăsit Rusia și s-ar ascunde acum în Estonia.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a anunţat luni că atentatul împotriva fiicei lui Dughin ”a fost pregătit şi comis de serviciile speciale ucrainene”; potrivit comunicatului, asasionatul a fost comis de o cetăţeană ucraineană, identificată drept Natalia Vovk, în vârstă de 43 ani.

”Propaganda rusă trăieşte într-o lume fictivă (…) Unei femei (ucrainene) şi copilului său în vârstă de 12 ani li s-a ‘atribuit’ responsabilitatea pentru aruncarea în aer a maşinii propagandistei Dughina. Este surprinzător că nu au găsit şi ‘viza estonă’ la faţa locului. (…) Viperele din serviciile speciale (ruse) au început o luptă între specii”, a scris pe Twitter consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112