Mesaj laser către Pământ de la 16 milioane de kilometri distanță. NASA, pas mare pentru „trimiterea oamenilor pe Marte”

Mesaj laser către Pământ de la 16 milioane de kilometri distanță. NASA, pas mare pentru „trimiterea oamenilor pe Marte”
Image by LoganArt from Pixabay

Experimentul spațial Adeep de la bordul navei Psyche a NASA tocmai a transmis un mesaj către Pământ prin intermediul laserului, de la mare distanță dincolo de Lună, o premieră care ar putea să transforme modalitatea de comunicare a navelor spațiale, relatează IFL Science.

Mesaj laser către Pământ de la 16 milioane de kilometri distanță, în experimentul Adeep

Acest tip de comunicare optică nu fusese experimentat niciodată de la o distanță atât de mare.

Deep Space Optical Comunications (DSOC) a transmis un laser în infraroșu apropiat codificat cu date de testare de la poziția sa până la un telescop din California, SUA, aflat la aproximativ 16 milioane de kilometri distanță – adică de aproape 40 de ori distanța dintre Lună și Terra.

Tehnologia DSOC călătorește la bordul navei Psyche de doi ani de zile și se îndreaptă spre ținta sa principală, asteroidul Psyche.

„Realizarea primei lumini este una dintre multele borne esențiale DSOC în următoarele luni, pavând calea către comunicații cu viteze de date mari mari, capabile să trimită informații științifice, imagini high-definition și video streaming în sprijinul următorului salt gigantic al omenirii: trimiterea oamenilor pe Marte”, a declarat Trudy Kortes, un director din cadrul NASA.

Comunicațiile optice mai fuseseră folosite pentru a transmite mesaje de pe orbita Pământului, dar distanța parcursă de aceste fascicule laser este fără precedent.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale